Gledališče

  • sm_v274

Kjara Starič - RAZPOTJA

Alenka Kociper | 10.3.2013 | Komentarji 0

Koreografinja Kjara Starič je s svojo skupino Kjara's Dance Project ponovno navdušilla, tokrat s predstavo Razpotja, postavljeno v prvih marčevskih dneh na oder Linhartove dvorane Cankarjeva doma.

Devet plesalk in dva plesalca z dodelano baletno tehniko se v uro trajajoči predstavi poigravajo z motivi razpotij in življenjskih odločitev. Sprva togo in strahoma, ujeti v slabih, obremenjujočih, morda celo preveč agresivnih in grobih medosebnih odnosih; a mestoma odrezavi gibi se slednjič sprostijo, vse dokler se zadnji par ne izvije iz vsakdanjega, da bi stopil odločilen korak naprej.

V skupini sodelujejo mladi, klasično šolani plesalci, ki skozi predstavo vseskozi ohranjajo visok nivo izvedbe, začinjen z omehčanim, na trenutke frfotavim gibanjem sodobnih plesnih tehnik. Med množico deklet koreografinja odlično umesti dva plesalca, ki suvereno prevzameta vlogi dobrega in slabega in vneseta svežino v  pretežno ženski ansambel.

Brez dvoma lahko zapišemo, da v tem trenutku Kjara's Dance Project upravičeno sodi v vrh plesnega ustvarjanja v sodobnem slovenskem plesu.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko