Gledališče

  • images_50

Prosto po Prešernu, Cankarjev dom

Vladimira Rejc | 23.11.2013 | Komentarji 0

Po otvoritvi Slovenskega knjižnega sejma, 19. novembra, ob 19. uri  smo se ljubitelji gledališke umetnosti zbrali v Štihovi dvorani in prisluhnili gledališkemu dogodku Prosto po Prešernu, kjer so nas očarali mladi, nadobudni igralci.
Koncept so zasnovale
 Maruša Kink, Simona Hamer, Mija Špiler. Za režijo je poskrbela Maruša Kink, zda dramaturgijo Simona Hamer. V glavnih vlogah Tina Gunzek, Saša Pavlin Stošič in Jernej Čampelj.  Avtor glasbe: Boštjan Gombač. Kosumografija Tina Bonča; asistentka kostumografije: Anja Esih. Oblikovanje svetlobe: Marko Čeh.
--
Energija mladih igralcev je prevzela vsem znane Prešernove pesnitve. Junake pesnitev Turjaška Rozamudna, Povodni mož, Pevcu in drugih preigravajo mladi igralci. Na trenutke prav drzno interpretirajo lik Franceta Prešerna, hkrati pa izražajo izredno spoštovanje in občudovanje njegovega dela.
Komu je predstava namenjena?
Zlasti mladim, da se srečajo še  drugače kot pri pouku slovenskega jezika z uprizoritvijo poezije Franceta Prešerna.
"Uprizoritev jasno pokaže, da imajo Prešeren in njegovi liki, najstniki več skupnega kot se jim morda zdi, ko se morajo o njem učiti v šoli..."
Drage bralke, dragi bralci, kaj veste o Maruši King? Ste vedeli, da je predstava Prosto po Prešernu njen režijski prvenec?
Pišite v komentar.
Ko bo predstava zopet na ogled, vsi tisti, ki je niste videli, vabljeni k ogledu. Veliko umetniških užitkov.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko