Izšlo pri VB

  • lahkonocprijatelj
  • 0015
  • 0020
  • 0025

Urša Krempl: Lahko noč, prijatelj!

Ventilator besed | 14.10.2013 | Komentarji 0

Predstavljamo vam knjižno novost za otroke, in sicer slikanico LAHKO NOČ, PRIJATELJ, ki je februarja izšla pri Zavodu za kulturno in publicistično ustvarjalnost, Vladimira Rejc.

 

Ilustrirala:

Maja Lubi

 

Oblikovanje in priprava za tisk:

Niko Fajfar

 

 Knjigo lahko naročite po promocijski ceni 15 eurov in razveselite svoje najmlajše. Pokličite na telefonsko številko 041 618 408 ali pišite na elektronski naslov vladka@ventilatorbesed.com.

 

 

Zajec Uško se razveseli novega soseda, a že prvo noč zaradi njega ne more spati. Medved smrči, kot bi žagal drva. Uško se ne razjezi in ne poskuša spreminjati novega prijatelja, pač pa poišče preprosto rešitev za oba.

Pravljica bralcem prijazno sporoča, da si brez strpnosti res ni mogoče zamisliti prijateljstva.

 

O avtorici

Urša Krempl

Rodila sem se leta 1975 v Ljubljani. Otroštvo in zgodnjo mladost sem preživljala v Domžalah, kjer sem tudi obiskovala osnovno šolo. Po srednji šolo sem nadaljevala s študijem slovenskega jezika in sociologije kulture na ljubljanski filozofski fakulteti. Leto dni sem poučevala slovenščino, potem pa po naključju pristala v založništvu – in tu obtičala. Danes delam kot direktorica založbe Studio Hieroglif in urednica otroške revije Zmajček. Najmlajši me poznajo kot avtorico številnih zgodbic in pesmic, objavljenih v revijah in slikanicah.

Seveda pa sem tudi mama dveletnega Iana, štiriletne Žive in šestletnega Žana. Biti mama je nekaj najlepšega in najbolj izpopolnjujočega, kar se ti lahko zgodi v življenju. Seveda je včasih tudi zelo naporno, a življenja brez otrok si ne znam več predstavljati. Kako močna je mamina ljubezen razumeš šele, ko jo doživiš …

Današnje življenje ima prehiter tempo, sploh za mamice, ki želimo našo najpomembnejšo življenjsko vlogo združevati z delom, ki ga imamo rade. Ljubezen do dela, ki ga opravljam, je namreč zame privilegij. In vem, da sem prav zaradi tega tudi boljša mama.

Za otroke sem začela pisati po naključju, in sicer med študijem. Določene stvari v življenju se preprosto zgodijo. V takem ustvarjanju sem se takoj prepoznala. Uživam, da sem lahko otrok, a za to ne potrebujem opravičila, lahko sem radovedna, nagajiva, igriva, nasmejana ...

Slikanice, zgodbe in pravljice so zelo pomemben del vsakega otroštva. Zaznamovale so tudi moje otroške dni, ko mi je knjige brala babica. Vesela sem, da imajo tudi moji otroci radi knjige, da si z njihovimi vsebinami žlahtijo domišljijo in širijo obzorja, da je vsakotedenski obisk knjižnice zanje dogodivščina in nuja, večerne pravljice pa najboljše pravilo. Ljubezen do knjige se namreč zgodi v otroštvu ali pa nikoli!

 

Bibliografija:

Zgodbe iz zelenega gozda, 2000

Racman in knjiga, 2001

Stonoga Berta, 2002

Zgodbe v sličicah, 2003

Čarovnica Cilka peče torto, 2003

Čarovnica Mica in severna zvezda, 2004

Zaljubljeni žabec in druge zgodbe v sličicah, 2007

Radovedna Metka, 2009

Pravi prijatelj, 2009

Zajčkove počitnice, 2009

 

O ilustratorki

Ilustratorka Maja Lubi se je rodila leta 1980 v Ljubljani. Z ilustracijo se je začela aktivno ukvarjati v času študija na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je diplomirala kot profesorica likovne umetnosti. Sprva je spoznavala delo ilustratorja skozi ilustriranje šolskih učbenikov, kasneje pa odkrila čarobnost, izziv in veselje do ustvarjanja otroških slikanic. Leta 2007 je izšla njena prva slikanica z naslovom Puhačka (Vesna Radovanovič, 2007), sledili sta ji Belo jadro (Vesna Radovanovič, 2008) in Zajčica Lina in violina (Zdenka Obal, 2008). Svoja dela že nekaj let redno objavlja v revijah Zmajček, Prostočasnik in Pil. Poleg tega kot ilustratorka sodeluje pri različnih projektih (ilustracije v oglaševalske namene, novoletne voščilnice, unikatna oblačila ...). Del njenega časa je namenjen tudi pripravi ustvarjalnih delavnic za revijo Pil in občasno ustvarjanje na delavnicah skupaj z otroki. Živi in dela v Ljubljani.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.
Ventilator Besed

Ustvari svojo značko