Zaključeni natečaji

  • pesem_in_slika_0

NAGRADNI LIKOVNI NATEČAJ: PESEM IN SLIKA

Ventilator besed | 8.3.2016 | Komentarji 0

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com v sodelovanju s samostojno likovno kritičarko, kuratorko in umetnostno zgodovinarko Moniko Ivančič Fajfar ter Mestno knjižnico Ljubljana – Knjižnico Šiška, organizira

Nagradni likovni natečaj Pesem in slika,


ki se prične 15. novembra 2015 in traja do 31. marca 2016.

NAVODILA ZA SODELOVANJE:

Na natečaju lahko sodelujejo predšolski in šolski otroci, srednješolci ter odrasli. Predšolski otroci in osnovnošolci naj pošljejo dela na formatih A3 ali A4. Srednješolci, študentje in odrasli naj pošljejo dela na formatu 50 cm × 70 cm.

NEKAJ VSEBINSKIH IZHODIŠČ

Za predšolske in šolske otroke: "KAKŠNE BARVE JE PESEM?"

Kaj je pesem? Si jo lahko predstavljaš? Kakšna bi bila, če bi oživela pred nami, če bi jo lahko videli? Morda se spomniš neke posebne pesmi, takšne, ki se jo prepeva; ali takšne, ki se jo samo bere, deklamira, recitira. Kakšne občutke in misli ti vzbuja? Je pesem lahko risba ali slika? Nariši čisto svojo pesem.

Za srednješolce, študente in odrasle: "SPOMIN KOT ZGODBA; PESEM KOT SLIKA"

Podobe navdihujejo pesem, pesem navdihuje podobe. Pesem ubesedi pesnikova občutja, slikar besede prevede v likovni jezik. Podoba pesmi je lahko ilustracija. Lahko pa tudi pesem ilustrira podobe, ki bodo preklicale nove besede, nove misli, nove pesmi …

Preberi pesem v tišini, preberi jo na glas. Potopi se v besede in jih prepredi s svojo domišljijo. Naj se svet idej preslika na papir. Naj linije, oblike in barve ponazorijo tvoja občutja in misli, tvoje edino in edinstveno življenje.

Naj te pri ustvarjalnem delu navdihuje pesem Cirila Zlobca:

Preveč sveta se je nateklo vame,
preveč usod ... Kaj je moje in kaj tuje
se mota v meni, v strahu se sprašujem,
in včasih temna misel me prevzame,

da je življenje nič, vendar edini,
edini nič, ki vreden je življenja,
naj človek stokrat, tisočkrat ga menja,
živi za zmerom in samo v ednini.

Vre, vre pretaka se, življenje v nas
in mi v življenje. Kdo pri tem se prazni,
kdo polni? Kdo komu meri čas?


(Ciril Zlobec, Avtobiografski roman, Spomin kot zgodba, drugi del, Prešernova družba, 1998)

 

Na natečaj lahko ustvarjalci pošljejo dela, narejena v različnih tehnikah na papir. Izdelke naj pošljejo najkasneje do 31. marca 2016:

-          tako v elektronski obliki ( izdelki naj bodo skenirani v jpg obliki) na oba elektronska naslova: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com,

-          kot tudi v fizični obliki na Zavod za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc, Valjavčeva 20, 1000 Ljubljana.

Vse kvalitetne fotografije, ki bodo prispele do 31.03. 2016, bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com, poleg tega pa bodo le-te na ogled tako na facebook strani Ventilatorja besed kakor tudi na facebook strani naših morebitnih partnerjev.

Najbolj kvalitetna dela bodo izbrana za razstavo, ki bo aprila 2016 v razstavnih prostorih Knjižnice Šiška v Ljubljani. Najboljša tri dela iz vsake skupine bodo nagrajena s knjižnimi presenečenji Revije Ventilator besed in umetniškim materialom, ki ga prispeva trgovina ART. Selekcijo bo opravila Monika Ivančič Fajfar. Reprodukcije izbranih del bodo predstavljene tudi na spletni strani www.ventilatorbesed.com.

Vsa poslana dela naj so na zadnji strani opremljena s podatki o avtorju in delu: ime in priimek avtorja, naslov dela, tehnika, starost avtorja oz. razred (predšolski/šolski otroci) oziroma kategorija (srednješolci/študenti/odrasli), naziv šole in ime mentorja ter poštni naslov in e-naslov avtorja ali šole in mentorja. Ti podatki naj bodo navedeni tudi v elektronskem sporočilu, ob poslani sliki izdelka.

Organizator bo spoštoval zakon o varstvu osebnih podatkov in bo zbrane osebne podatke uporabil izključno za potrebe organizacije natečaja in razstave. Dela bodo na spletu objavljena le z navedbo avtorstva (ime, priimek in starost avtorja). Originale bodo lahko avtorji po zaključku razstave prevzeli osebno.

Dela, ki ne bodo upoštevala razpisnih pogojev, bodo izločena. Dodatne informacije: Vladimira Rejc, vladka@ventilatorbesed.com, 041 618 408

 

Vabljeni k sodelovanju!
 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko