Zaključeni natečaji

  • n2_0
  • n1_0
  • n3_0
  • n4_0

Nagradni likovni natečaj VALENTINOVO IN GREGORJEVO

Ventilator besed | 19.3.2016 | Komentarji 0

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, razpisuje natečaj za najbolj domiseln izdelek, ki ga  boste naredili za  Valentinovo in Gregorjevo, in sicer v obdobju od 10.1. do 31.3.2016.

 

Dva lepa običaja - Valentinovo in Gregorjevo

 

Valentinovo -  praznik zaljubljencev, ki  ga  praznujemo 14. februarja,  je prišel k nam  iz tujine. Na ta dan si zaljubljenci, pa tudi prijatelji,  izmenjavajo ljubezenska pisemca in podarjajo srčke, amorje, cvetje, bombonjere, parfume in podobne  malenkosti. To je zelo skomercializiran praznik, največ prodajo  cvetja in  bombonjer, otroci v vrtcih in šolah pa rišejo srčke, rožice in ptičke za svoje  mamice in očke.

 

Naša lepa različica  Valentinovega je Gregorjevo, ki se praznuje  12. marca (pred spremembo koledarja je bil na prvi pomladni dan), ko se narava že prebuja in dnevi postanejo svetlejši . Zato so nekoč  dejali, da sv. Gregor, "luč v vodo vrže"  in  pa da se na Gregorjevo ptički ženijo. Običaj  je bil priljubljen  tudi med čevljarji in kovači, saj so prav na gregorjevo prenehali delati ob svečah.  Simbolično so naredili  hišice iz lesa ali kartona  in  vanje položili svečke ter jih spustili po vodi. To tradicijo ohranjamo še danes, ko  hišice izdelujejo predvsem otroci  in jih spuščajo v vodo.

 

 

NAVODILA

 

Sodelujte  na natečaju:

 

A.   Z izdelkom, ki ga  boste ustvarjali  za Valentinovo . Valentinovo naj bo v znamenju rožic. Rožice lahko narišite  na papir ali na  lonček  ali jih oblikujete  kot izdelek -  iz odpadnega  papirja (npr. iz embalaže od jajc), krep papirja in drugih papirjev. Pri oblikovanju uporabite vse tehnike, ki vam bodo  prišle prav: izrezovanje, quilling, zgibanje, 3d tehniko itd.

B.   Z izdelkom, ki ga boste ustvarjali za Gregorjevo. Gregorjevo pa naj bo v znamenju  hišic  ali drugih oblik, v katere boste lahko  dali svečko  in  jih spustili po reki.

 

Kdo se lahko udeleži natečaja

Natečaja se lahko udeležijo vsi - od otrok do starejših -  lahko se prijavijo posamezni ustvarjalci ali skupine  npr. v vrtcih, šolah, domovih za starejše, razni zavodi za invalidne, društva, skratka, vsi ki radi ustvarjajo in naredijo kaj lepega, zanimivega  in koristnega.

 

Tri najizvirnejše ideje  za Valentinovo  in tri najizvirnejše ideje za Gregorjevo bomo nagradili.

 

A.   NAGRADE za Valentinovo

 

1.    nagrada : slikarski tečaj poslikave  lončka in krožnika v Ateljeju za poslikavo in  oblikovanje keramike APOK, Ljubljana, Vošnjakova ul.4

2.    nagrada: knjiga Založbe Ventilator besed

3.    nagrada: knjiga Založbe Ventilator besed

 

B.   NAGRADE za gregorjevo

 

1.    nagrada : slikarski tečaj poslikave  lončka in krožnika v Ateljeju za poslikavo in  oblikovanje keramike APOK, Ljubljana, Vošnjakova ul.4

2.    nagrada: knjiga Založbe Ventilator besed

3.    nagrada: knjiga Založbe Ventilator besed

 

NATEČAJ VODITA: Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju S Tomijem Bojnecem iz Ateljeja za poslikavo in  oblikovanje keramike APOK.

Prispevek pošljite najkasneje do31. 3. 2016  

 

Posameznik lahko pošlje: 1 fotografijo v jpg obliki  ideje za A. in/ali 1 fotografijo za B, na elektronski naslov: vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com . Navedena naj bosta tudi ime in priimek avtorja in starost.

Vse prispele ideje bomo objavili na naši spletni strani.

 

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com , da se dogovorimo za prevzem nagrade, oziroma udeležbe  poslikave lončka in krožnika.

 

 

Pohitite in nam pravočasno pošljite svojo idejo!

*Na fotografijah vam prikazujemo utrinke  iz v Ateljeja za poslikavo in oblikovanje keramike APOK, v Ljubljana, Vošnjakova 4.  - kako lahko sami oblikujemo predmete  iz gline in kako   poslikavamo  izdelke iz keramike , več na www.apok.si

Kako slikamo na keramiko preveri tudi na www.hobi-ustvarjanje.si 

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2018 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Natečaji

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko