Zaključeni natečaji

  • tapias_natecaj_0

Nagradni likovno-literarni natečaj TÀPIES OSEBNO

Ventilator besed | 28.5.2016 | Komentarji 0

 

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z MGLC - Mednarodnim grafičnim likovnim centrom razpisuje nagradni likovno-literarni natečaj TÀPIES OSEBNO, in sicer v obdobju od 15. marca do 1. junija 2016.

Natečaj organiziramo ob razstavi Antoni Tàpies, Grafike 1959–1987,ki je na ogled od 23. 2. do 5. 6. 2016 v Mednarodnem grafičnem likovnem centru, Grad Tivoli v Ljubljani.

Slikar, kipar, grafik in pisec Antoni Tàpies (1923−2012) je eden najbolj znanih katalonskih umetnikov po drugi svetovni vojni, velikan v svetu umetnosti; slovenskemu občinstvu se prvič predstavlja s tako obsežno razstavo. Umetnost Antonia Tàpiesa je labirint svojevrstne govorice znakov in materialov. Svojo izraznost najde v materialih, kot so pesek, zemlja, marmorni prah, v zavrženih in najdenih stvareh …


NAVODILA:

Antoni Tàpies je navdih za svoja dela črpal iz številnih knjig, poezije, klasične glasbe, misticizma in filozofije. Zato vabimo vse, ki razstavo obiščete organizirano z razredom, v spremstvu staršev ali samostojno, da svoje vtise o razstavi, narišete ali opišete ter nam jih pošljete. Natečaj je namenjen vsem starostnim skupinam. Ob poslanem prispevku navedite ime in priimek oziroma vzdevek avtorja in starost avtorja. Posameznik lahko pošlje le en likovni ali literarni prispevek, ki še ni bil objavljen v drugem mediju, in soglaša, da bo njegov prispevek objavljen na spletnih straneh www.ventilatorbesed.com in www.mglc-lj.si

 

Prispevek, s katerim želite sodelovati na nagradnem likovnem natečaju, pošljite v obliki fotografije v jpg formatu na oba elektronska naslova:  dunja@ventilatorbesed.com in lili.sturm@mglc-lj.si s pripisom Za likovno-literarni natečaj »TÀPIES OSEBNO«. Kvalitetne prispevke, ki bodo prispeli do 1. junija 2016, bomo sproti objavljali na naših spletnih straneh www.ventilatorbesed.com in www.mglc-lj.si.

 

NAGRADE:


Najboljše izdelke bomo nagradili:

1.       Nagrada: 1 x družinska vstopnica za ogled razstave v MGLC v 2016 in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

2.      Nagrada: 1 x družinska vstopnica za ogled razstave v MGLC v 2016 in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

3.      Nagrada: 1 x 2 vstopnici za ogled razstave v MGLC v 2016  in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

4.      Nagrada: 1 x 2 vstopnici za ogled razstave v MGLC v 2016  in knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni nawww.ventilatorbesed.com in www-mglc-lj.si, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na dunja@ventilatorbesed.com in lili.sturm@mglc-lj.si, da se dogovorimo za prevzem nagrade.


 
O nagradah bomo sodelujoče obvestili do 15. junija.

 

Natečaj vodijo: Vladimira Rejc, Dunja Krajnc in Lili Šturm (MGLC).

 

Vabljeni k sodelovanju!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko