Zaključeni natečaji

  • natecaj_1

"KUL" likovno-literarni natečaj

Ventilator besed | 2.2.2017 | Komentarji 0

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje www.ventilatorbesed.com v sodelovanju z www.pravljice.eu razpisuje nagradni »KUL« LITERARNO - LIKOVNI NATEČAJ v obdobju od 07.11.2016. – 03.04.2017.

 

Izbirate lahko med sledečimi temami:

-       PRAVLJIČNI JUNAKI

-       ŽIVALI

-       PRIJATELJSTVO

-       POČITNICE

-       DRUŽINA

 

 

CILJ NATEČAJA

Bralna kultura je pri razvoju otroka zelo pomembna, saj ima velik pomen pri spodbujanju domišljije, pridobivanju besednega zaklada, čustvenega razvoja in nenazadnje ima tudi veliko vlogo pri razumevanju besedila, kar je zelo pomembno pri učenju.

Namenoma smo razpisali več tem, da bo prav vsak otrok lahko ustvaril svojo zgodbo. Otrok se bo skozi zgodbo lahko izrazil likovno ali literarno. Prav zaradi možnosti izražanja skozi risbo, je natečaj primeren tudi za najmlajše, od tretjega leta dalje.

 

NAVODILA

Vsak sodelujoči se lahko prijavi z dvema izdelkoma (enim likovnim in enim literarnim). Možno je sodelovati tudi kot skupina, na primer cel razred ali vrtčevska skupina se odloči ustvariti eno zgodbo.

 

VELJA ZA VSE IZDELKE:

Izdelke pošljite v v priponki na E-pošto: dunja@ventilatorbesed.com in  vladka@ventilatorbesed.com.

 

Vse prispele kvalitetne izdelke bomo objavili v Ventilatorju besed www.ventilatorbesed.com, vse kvalitetne literarne prispevke s pravljično vsebino pa še na spletni strani www.pravljice.eu.

 

Likovni izdelki

Likovni izdelki morajo biti skenirani in v .jpg obliki v resoluciji vsaj 150 dpi, format je lahko ležeč ali pokončen, dimenzije so poljubne.

 

Literarni izdelki

Literarni izdelki morajo biti poslani v word priponki in so lahko poljubno dolgi.

Vsak prispeli izdelek mora biti opremljen z imenom in priimkom ter starostjo otroka. V primeru, da sodelujete kot skupina, navedite ime šole ali vrtca, kraj, razred ali skupino in prevladujočo starost otrok.

 

 

NAGRADE

Prispevki se bodo ocenjevali glede na starost otrok. Tako bodo nagrade podeljene v večih starostnih skupinah (predšolski otroci, otroci prve triade, otroci druge triade in otroci tretje triade OŠ). V vsaki starostni skupini so predvidene tri nagrade.

 

Nagrade prispevajo:

 

Revija Zmajček: izvod revije Zmajček in knjižna nagrada

Ventilator besed podarja naslednje knjige:

Vladimira Rejc: poezija, Potovanje nemih obrazov (slovenski izvod; slovensko-angleški izvod, slovensko-nemški izvod in slovensko-španski izvod)

Katarina Pavšek: Leto dobre vile

Luka Elsner: Železna volja

 

 

Vabljeni k sodelovanju!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko