Zaključeni natečaji

  • nagradni_likovni_natecaj_drevesa_in_gozd_0

Nagradni likovni natečaj: RIŠEMO DREVESA IN GOZD

Ventilator besed | 26.2.2018 | Komentarji 0

 

Ventilator besed, revija za kulturo, vzgojo in izobraževanje, v sodelovanju z Gozdarskim inštitutom Slovenije, razpisuje nagradni natečaj za najbolj simpatičen likovni izdelek na temo »RIŠEMO DREVESA IN GOZD« in sicer v obdobju od  01. 12. 2017 do 31. 03. 2018.

 

Ste vedeli, da je v Slovenij  preko 70 avtohtonih (domačih)  drevesnih vrst in preko 230 grmovnih vrst.  Koliko pa jih poznate vi?  Ali veste za razliko med drevesom in  grmom?

 

Na spletu si oglejte prispevek  Gozdarskega inštituta  Slovenije  - Drevesa in grmovne vrste:  

http://sl.gozdis.si/data/novice/2014/06/2.seminar_11jun14/3_Kutnar_Vochl_drev.vrste.pdf

Lahko berete tudi:

https://www.gozd-les.com/slovenski-gozdovi/drevesa 

 

  NAVODILA:

 

Narišite drevo, drevesa in grmovnice v gozdu, parku ali na vašem vrtu, ki so vam najljubša. Lahko narišete tudi le dele dreves ali grmov, ki so vam zanimivi ali posebni...  

Natečaj je namenjen tako otrokom v vrtcih in šolah, ki radi rišejo in ustvarjajo; pa tudi starejšim, ki jih privlači risanje narave. Posameznik lahko pošlje eno risbo.

 

Izdelek oz. sken risbe, s katero želite sodelovati na nagradnem likovnem natečaju, pošljite v jpg formatu na oba elektronska naslova: vladka@ventilatorbesed.com in dunja@ventilatorbesed.com s pripisom Za likovni natečaj »RIŠEMO DREVESA IN GOZD »

 

Vse kvalitetne fotografije, ki bodo prispele do 31.03.2018, bomo sproti objavljali na naši spletni strani www.ventilatorbesed.com, poleg tega pa bodo le-te na ogled tako na spletni strani  Ventilatorja besed, kot tudi na FB Gozd eksperimentov.

 

Najboljša dela bomo nagradili:

1. nagrada – nagrada  Gozdarskega inštituta Slovenije: Obisk za skupino do 20 otrok v Gozdu eksperimentov - za posameznika ali njegovo/njeno skupino v vrtcu  ali šoli

2. nagrada – nagrada  Gozdarskega inštituta Slovenije: prelepa in s fotografijami bogata knjiga o slovenskih pragozdovih in praktično darilo Gozdarskega inštituta Slovenije

3. nagrada –  knjižna nagrada Založbe Ventilator besed

 

Vsi nagrajeni izdelki pa bodo v mesecu maju 2018 in v Tednu gozdov razstavljeni v galeriji Gozdarskega inštituta Slovenije.

 

Nagrajenci, ki bodo po končanem natečaju razglašeni na www.ventilatorbesed.com, morajo svoje podatke poslati po elektronski pošti na vladka@ventilatobesed.com in  dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade. Nagrajenci morajo po zaključenem natečaju poslati svoje prispevke po pošti, da bodo lahko razstavljeni v galeriji Gozdarskega inštituta Slovenije.

 

Nagrajenci bodo objavljeni tudi na spletni strani Gozd eksperimentov: https://www.gozd-eksperimentov.gozdis.si/

 

Natečaj vodita:

 

Ventilator besed  - Vladimira Rejc in Dunja Krajnc v sodelovanju z Gozdom eksperimentov - zanj mag. Špela Planinšek.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko