Zaključeni natečaji

  • nagr2
  • nagr21
  • nagr213

Nagrajenci likovnega nagradnega natečaja RIŠEMO DREVESA IN GOZD

Ventilator besed | 6.5.2018 | Komentarji 0

Z veseljem objavljamo nagrajence nagradnega likovno-literarnega natečaja RIŠEMO DREVESA IN GOZD in zahvalo ekipe Gozd eksperimentov:

 

»Likovni natečaj za najbolj simpatičen likovni izdelek na temo »RIŠEMO DREVESA IN GOZD« je bil zanimiv izziv za mlade ustvarjalce v vrtcih in osnovnih šolah. Večina izdelkov je narisanih in ustvarjenih z otroško srčnostjo, še brez zunanjih vplivov. Na nekaterih izdelkih se vidi kreativna usmeritev pedagoga, kar pestrost natečaja še povečuje in nas, gozdarje, prav navdušuje.

 

Pri ocenjevanju izdelkov smo upoštevali naša gozdarska znanja, tematiko natečaja in značilnosti likovnega izražanja, zavedajoč se, da je vsaka likovna stvaritev posebna glede na starost ustvarjalca/ke in je unikatna osebna predelava videnega.

 

Izbor del prispelih na likovni natečaj je nakazal na zavedanje mladih ljudi o izjemni pestrosti slovenskih gozdov in krajine in upamo, da je spodbudil razmislek o pomenu drevja in gozdov za našo sedanjost in prihodnost. Še enkrat - hvala za poslane izdelke!«

 

Vse prispevke si lahko ogledate na: http://www.ventilatorbesed.com/?opcija=kom_galerija&oce=206

 

V Tednu gozdov oz. od sredine maja do junija 2018 bodo izbrana likovna dela razstavljena tudi na Gozdarskem inštitutu Slovenije, kjer si jih lahko tudi ogledate.

Informacije za ogled: spela.planinsek@gozdis.si

 

1. nagrada – nagrada  Gozdarskega inštituta Slovenije: Obisk za skupino do 20 otrok v Gozdu eksperimentov - za posameznika ali njegovo/njeno skupino v vrtcu  ali šoli prejmejo otroci 2.a razreda OŠ Prežihovega Voranca Maribor. Mentorica Polonca Gostenčnik, fotografije 15. – 19.

 

2. nagrada – nagrada  Gozdarskega inštituta Slovenije: prelepa in s fotografijami bogata knjiga o slovenskih pragozdovih in praktično darilo Gozdarskega inštituta Slovenije prejme ustvarjalec prispevka št.26; Učenci iz OŠ Leskovec pri Krškem so izdelke ustvarjali pri izbirnem predmetu Likovno snovanje pod mentorstvom Gregorja Germa

 

3. nagrada –  knjižna nagrada Založbe Ventilator besed prejme ustvarjalec prispevka št. 107, Maks Jelen.

 

Nagrajence prosimo, da pošljejo svoje kontaktne podatke (naslov) po elektronski pošti na vladka@ventilatorbesed.com in na dunja@ventilatorbesed.com, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

 

Nagrajenci morajo prav tako poslati svoje prispevke na spodaj navedeni naslov po pošti, saj bodo le-te razstavljeni tudi na Gozdarskem inštitutu Slovenije.

 

Gozdarski inštitut Slovenije

Večna pot 2, Ljubljana

Slovenija

"za likovno razstavo"


Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko