Nagradne igre

 • zmajcek_11_naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 31.10.2018 | Komentarji 11

Novembrska revija Zmajček je izšla v dneh, ko se narava pripravlja na zimski počitek. Njene vsebine so prijazne, tankočutne in tople. In kaj vam na 64-ih straneh prinaša tokrat?
Sredinski del revije bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.
Čakajo vas seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …


Zmajčkova novembrska uvodna pesem ZEMELJSKO SONCE nam sporoča, da si še posebno otroci želijo, da bi bili drugi z njimi potrpežljivi, nežni in spoštljivi. Le kako naj se sicer naučijo strpnosti, ljubeznivosti in pravičnosti? Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.


»Če se polž globoko zakoplje, se huda zima prikoplje,« je le ena od številnih misli, ki jih kljub posmehovanju drugih rada deli miška Pika. Preberite zgodbo Riane Benko MODROSTI GOZNE MIŠKE in spoznajte, če modrost drži. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.


Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, tokrat dobi pelerino za deževne dni, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa škratek Napakec prijatelja opomni, da te lahko računalnik tudi zasvoji …


Bralce bo spet razveselil slikopis. Jež in medved se odpravljata k počitku, še prej pa drug drugega pozorno razveselita. Slikopis ZIMSKO SPANJE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.
Ko se večina ljudi in živali odpravlja spat, se prebudijo skrivnostne sove. Ste vedeli, da čuk ni mož od sove? Vse to in še veliko drugih zanimivosti, boste izvedeli v Zmajčkovi rubriki o živalih, potem pa le poiščite kuharski recept za piškotne sovice ali pa jih izdelajte kar iz kartona, vpetega v sredino revije. Petra Korenjak Marčun pa vam tokrat v rubriki ‘ustvarjamo’ ponuja idejo, kako iz papirnatih tulcev narediti vratolomne tobogane za cofke ali frnikole.


Skupaj z Zmajčkom letos spoznamo različne športe, v novembrski številki je to KARATE, v rubriki Slovenske ljudske pa prepevamo pesem DEKLE JE PO VODO ŠLO.
Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Petra Kastelic v novembrskem članku za starše razmišlja tudi o vzgoji z občutkom krivde. Star pregovor pravi, da so otroci naše največje bogastvo, so pa tudi vir frustracije, skrbi, konstantnega samoizpraše¬vanja in dvomov o naših starševskih sposobnostih. Kar otroci potrebujejo, so samozavestni starši, ki se ne bojijo svoje vloge in še manj svojih otrok.
To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.
Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net
Vabljeni v Zmajčkovo družbo!NAGRADNO VPRAŠANJE

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, decembrsko številko revije Zmajček.

Z VELIKANSKIMI OČMI
Z DREVJA GLEDA, KDO NE SPI,
KO PONOČI GRE NA LOV
NA VOLUHARJEV NASLOV.(Avtorica uganke, ki je objavljena tudi v novembrski številki Zmajčka, je Zvezdana Majhen)Bralcu, ki bo do vključno 6. novembra 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.

Komentarji

 1. Franc | 31.10.2018, 19:37
  Sova
 2. Rozalija | 1.11.2018, 07:19
  sova
 3. Špela | 1.11.2018, 09:59
  Odgovor: SOVA
 4. Špela J. | 1.11.2018, 12:00
  Sova
 5. Dragica | 1.11.2018, 18:35
  sova
 6. Tomaž | 2.11.2018, 09:19
  sova
 7. Janez | 2.11.2018, 11:24
  Sova
 8. Mojca | 2.11.2018, 12:00
  sova
 9. Urška | 3.11.2018, 14:46
  Sova
 10. Aleš | 3.11.2018, 18:29
  sova
 11. Ventilator besed | 22.11.2018, 16:13
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Špelo J.. Čestitamo! Špela J., kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko