Nagradne igre

 • naslovnica_28

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 17.12.2018 | Komentarji 11

Zadnji mesec v letu nas z voščili in darili obiščejo dobri možje, Zmajček pa vam prinaša novoletno obarvane zgodbice in didaktične naloge, praznične ideje za ustvarjanje, kuhanje ter še mnogo drugega ...
Sredinski del revije bo otroke tudi tokrat razveselil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.
Zmajčkova decembrska uvodna pesem, ki govori o novoletnih željah, ima naslov OTROKOM SVETA. Pesem je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Kristina Krhin.
Preberite zgodbo O DVEH PETELINIH. Prepir o tem, kdo je najlepši, najglasnejši, najpametnejši in najmočnejši, bi skorajda razrešil roparski kragulj, če ne bi bile v bližini kokoši. Zgodbo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Erika Omerzel Vujić.
Miška Maruška, o kateri zgodbe piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko, se tokrat razveseli stenske ure s kukavico, v zgodbi za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda H., pa se škratek Napakec preizkusi v smučanju.
Bralce bo spet razveselila zgodba v slikopisu. Gozdni škrat se je s smrečico na strehi avtomobila odpeljal v mesto. Le koga bo razveselil z njo? Slikopis NOVOLETNA SMREČICA je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Otroci, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.
V vsaki številki Zmajčka predstavimo eno žival, in tokrat je to pujs. Ste vedeli, da lahko pujsi kljub temu, da so večino malce zavaljeni, zelo hitro tečejo in da znajo tudi plavati?
Vse to in še veliko zanimivega o pujsih boste izvedeli v Zmajčkovi rubriki o živalih.
Zapojete in na inštrument lahko zaigrate uglasbeno pesem SLADKA PEKA, ki jo je napisala Damjana Kenda H., uglasbil pa Dominik Krt. Notni zapis najdete v Zmajčku.
Letos spoznamo različne športe, v decembrski številki je to hokej, v rubriki Slovenske ljudske pa prepevamo pesem Ob bistrem potoku je mlin.
Na svoj račun bodo prišli tudi spretni in ustvarjalni prstki. Iz kartona, vpetega v sredino revije, lahko sestavite letalo za Božička. Morda letos otroke obišče kar z njim. V rubriki Ustvarjamo, ki jo pripravlja Petra Korenjak Marčun, pa poiščite namig, kako doma pričarate čarobno deželo, v katero se bodo naselili škratki, ki izpolnjujejo želje.
Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v decembrskem članku za starše razmišlja o zasvojenosti z elektronskimi napravami. Naslov članka je zgovoren: Virtualno naj le podpira realno!

To je bil le kratek pogled v decembrskega Zmajčka. Njegove vsebine so prijazne, tankočutne in tople! Take pa so tudi želje, ki si jih ob koncu leta izrekamo ljudje. Pa ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo, če bi se vse te želje nenadoma uresničile? Svet bi se kopal v ljubezni, zdravju, sreči in svobodi!
Držimo pesti, da se jih uresniči vsaj pol.
Vabljeni v Zmajčkovo družbo in SREČNO 2019!NAGRADNO VPRAŠANJEV sodelovanju z Ventilatorjem besed bo založba Studio Hieroglif (http://www.zmajcek.net) bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, podarila januarsko številko revije ZMAJČEK.
 

Zmajčkova žival meseca decembra je pujs. Za iskanje katerih pod zemljo rastočih užitnih gob ga ponekod uporabljajo?Bralcu, ki bo do vključno 23. decembra 2018 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali zgoraj navedeno nagrado.
 

Komentarji

 1. Špela | 17.12.2018, 13:05
  Za iskanje tartufov.
 2. Janez | 18.12.2018, 02:15
  Pujsa uporabljajo za iskanje tartufov.
 3. Martina | 18.12.2018, 14:54
  Za iskanje tartufov.
 4. Primož | 18.12.2018, 19:37
  Za iskanje tartufov.
 5. Dragica | 21.12.2018, 12:51
  Za iskanje tartufov
 6. Tomaž | 22.12.2018, 07:14
  Za iskanje tartufov.
 7. Špela J. | 22.12.2018, 10:39
  Za iskanje tartufov.
 8. Rozalija | 22.12.2018, 13:14
  Za iskanje tartufov.
 9. Boris | 22.12.2018, 13:33
  Za iskanje tartufov.
 10. Franc | 22.12.2018, 20:15
  Za iskanje tartufov.
 11. Ventilator besed | 6.1.2019, 18:14
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Primoža. Čestitamo! Primož, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko