Nagradne igre

 • pro-action

Nagradno vprašanje - Proaction

Ventilator besed | 15.11.2011 | Komentarji 3

 

Energija za šport

Za vzdržljivostne športe, kot so plavanje, tek, kolesarjenje in triatlon, je značilna velika poraba energije, ki je potrebna za izvajanje teh športov. Telo potrebuje kisik, glikogen in maščobe, ki proizvajajo potrebno mišično energijo za izvajanje treningov in tekem, ki se v športni sezoni vrstijo ena za drugo. Izvajanje teh športov v poletni sezoni privede do intenzivnega potenja in posledično izgube tekočine, zato je za dobro učinkovitost mišic potrebna nenehna rehidracija. Dobra športna pripravljenost zahteva primeren trening za disciplino, na katero se pripravljate (veliki maraton, maraton, ironman itd.), dober prehranjevalni načrt in prehranska dopolnila, ki zagotavljajo potrebno energijo. Energija, ki jo potrebujemo za šport, se kopiči v mišicah v obliki glikogena, ki ga pridobimo iz prehrane z ogljikovimi hidrati in sladkorji. Količina mišičnega glikogena, ki ga proizvede telo, je pri vsakem posamezniku različna. Raven mišičnega glikogena lahko znižamo ali vzdržujemo s pravilno prehrano v primernih količinah. Testenine, riž in krompir vsebujejo ogljikove hidrate, ki proizvedeno energijo sproščajo postopoma, medtem ko sladkorji, prisotni v sadju in medu, energijo proizvajajo zelo hitro.

 

 

Podjetje Proaction (http://www.proaction.si), podjetje za prodajo vrhunskih proizvodov športne prehrane, v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo prvi odgovoril na nagradno vprašanje, paket Proaction proizvodov: brisačo, shaker in energetsko tablico Fit Fruit.

 

 

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na nagradno vprašanje. Odgovor lahko poiščete na njihovih spletnih straneh www.proaction.si.

 

Nagradno vprašanje:

Naštejte vsaj dva ProAction proizvoda, ki sta namenjena za vzdržljivostne športe!

 

 

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

 

Nagrajenec se bo s podjetjem Proaction dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

 1. Ida Semenič | 15.11.2011, 07:46
  Creatine tablete, MultiVit tm, Protein drink, Protein Bar -Double Layer

  Lp;)
 2. Suzana Jus | 15.11.2011, 09:35
  Izdelki, ki nam pomagajo dosegati pe boljše rezultate, so Carbo Sprint™ BCAA, Endurance Pro, Energy Bar.

  Lp
 3. zvonka | 18.11.2011, 17:05
  MultiVit tm, Protein drink


  lp

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko