Nagradne igre

 • pro-action_1

Nagradno vprašanje - ProAction

Ventilator besed | 7.12.2011 | Komentarji 3

 

S strastjo v telovadnico!

 

 

Človeško telo je sestavljeno iz …

 

 

Že leta je v športni praksi znano, da je prva makro hranilna snov, ki primanjkuje v vsakdanjem prehranjevanju, beljakovina, bodisi živalskega (meso, mleko, jajca ali ribe) ali rastlinskega izvora (soja, stročnice, žita). Z vsakim vnosom prehrane, za katero so značilni hitri obroki in sendviči, telesu ne zagotavljamo zadostne količine dragocenih hranilnih snovi.

 

V našem telesu so beljakovine mešanica (ne)esencialnih aminokislin, ki so prisotne v različnih oblikah in sestavljajo tako tkiva (kosti, lase, kožo, mišice) kot tudi nekatere pomembnejše anabolne hormone (inzulin in rastni hormon).

Te strukture se dnevno obnavljajo s pomočjo procesa, imenovanega obrat beljakovin (protein), na katerega vpliva količina, še posebej pa kakovost vnesenih beljakovin s hrano, kot tudi pogostost vnesenih beljakovin z obroki in prigrizki.

 

Pričakovani rezultati vseh atletov in športnikov, ki trenirajo z utežmi, da bi povečali mišično maso, temeljijo na proteinskem dopolnilu in proteinski hrani.

Ena izmed najpogostejših prehranjevalnih navad med bodybuilderji je ravno visokoproteinska dieta, pri kateri dnevni vnos znaša 2/2,5 g beljakovin na kg telesne teže. Za takšno prehranjevanje, pri katerem so prisotne ustrezne količine "dobrih" maščob in ogljikovih hidratov z nizkim glikemičnim vplivom, so značilni pogosti prigrizki in obroki v razmaku treh do štirih ur čez dan, tako da se ohrani stalni vnos aminokislin v kri.

 

Med poglavitnimi učinki pri uporabi ustrezne količine beljakovin z vsakdanjim prehranjevanjem športnika opazimo povečanje puste mišične mase, zmanjšanje telesne maščobe, povečanje moči in vzdržljivosti. Vse to se zgodi zaradi pravilnega anabolizma oziroma zaradi hormonske in naravne stimulacije, ki jo telo prejme s stalnim vnosom teh snovi v kri.

 

Da bi prehranjevalni načrt omogočil povečanje mišične mase, je potrebno tudi slediti dobremu treningu in ne samo pravilni prehrani ter uporabljati kvalitetna proteinska dopolnila. Vse to nam lahko omogoči velik uspeh pri doseganju zadanih ciljev.

 

Proaction je razvil linijo proizvodov na osnovi beljakovin v obliki praška, tablet, kot tudi ploščic in napitkov, ki jih dnevno uporablja na tisoče športnikov, atletov in rekreativcev, ki se ne morejo odreči svoji telesni postavi.

 

Proaction (http://www.proaction.si), podjetje za prodajo vrhunskih proizvodov športne prehrane, v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo prvi odgovoril na nagradno vprašanje, paket Proaction proizvodov. Paket vsebuje: bidon ProAction, Carbo sprint gel za tekače in Fit fruit energetsko ploščico.

 

 

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na nagradno vprašanje. Odgovor lahko poiščete na njihovih spletnih straneh www.proaction.si v rubriki Fitnes.

 

Nagradno vprašanje:

 

Katere beljakovine vsebujejo fitnes proizvodi?

 

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

 

Nagrajenec se bo s podjetjem Proaction dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

 1. Marta Šavli | 7.12.2011, 14:48
  Fitnes proizvodi vsebujejo beljakovine izdelane iz instant mlečnih beljakovin sirotke.
 2. Robi | 7.12.2011, 19:09
  "Fitnes" proizvodi, ki obsegajo dodatke z visoko vsebnostjo beljakovin, vsebujejo sirotkine beljakovine ali kazein ali jajčne beljakovine ali sojine beljakovine. Lahko tudi mešanico prej naštetih. Sirotkine (whey) imajo najvišjo biološko vrednost (najhitrejšo absorbcijo) in jih poznamo v dveh izvedenkah: izolatu in koncentratu.
 3. Ventilator besed | 12.12.2011, 21:19
  Robi, pravilno ste odgovorili na nagradno vprašanje. Prosimo Vas, da kontaktirate ProAction, da se dogovorite za prevzem nagrade. Kontaktirajte jih na info@proaction.si
  Čestitke!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko