Nagradne igre

 • zmajcek_12_2011_naslovka

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 12.12.2011 | Komentarji 3

 

Dragi prijatelji, tudi v decembru vas vabimo v družbo revije ZMAJČEK. Decembrska številka je še posebno vabljiva, čarobna in pisana, kot so pisane novoletno okrašene smrečice, mesta in vasi.

Kot vedno najdete v Zmajčku veliko didaktičnih nalog – tokrat so obarvane praznično. Spečete lahko medene smrečice (recept zanje poiščite na strani 58), rešite križanko ali pa izveste, kakšno je staro slovensko ime za december.

Karton na sredini revije tokrat prinaša družabno igrico BOŽIČEK, POHITI. Za hip se spremenite v Božička in poskusite obdariti vse otroke na poti do Severnega tečaja. Za igro potrebujete le igralno kocko in prijatelja.

Decembrska pesem, ki ji lahko prisluhnete tudi na Zmajčkovi spletni strani www.zmajcek.net, govori o slonu. Ste vedeli, da slon širom sveta, predvsem pa v Aziji, velja za prinašalca sreče?

Razveseljevale vas bodo tudi nove Zmajčkove pesmi in zgodbice. V majhni hiški sredi gozda živi škrat. Ko začnejo naletavati prve snežinke, obleče božični predpasnik in peče piškote. Vas zanima za koga? Preberite slikopis PEKOVSKI ŠKRAT, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Zgodba POZABLJENA HIŠA, ki jo je napisala Irma Jančar, ilustrirala pa Maja Lubi, govori o okrašenih mestnih hišah, ki so se praznično razkazovale po trgu. Ena je bila lepša od druge. Samo hiša številka 29 je bila zapuščena. A prijatelji niso pozabili nanjo. Vabljeni k branju!

Decembrski Zmajček spet vabi k ustvarjanju. V njem najdete ideje za izdelavo novoletnih okraskov in čarobne krogle, v kateri sneži, če jo stresemo.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Odličen prispevek Tine Plahutnik nosi naslov ČAROBNOST PRAZNIKOV. Govori o prazničnem obdobju, ki je naklonjeno brezmejnemu trošenju. Redkokdo od nas bi rekel, da je naklonjen materialnemu izkazovanju ljubezni, pa vendar se v času praznikov mnogokrat zgodi ravno to. Nehote zdrsnemo v igro trgovcev in pozabimo na to, kar se nam zdi pomembno.

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo prvi odgovoril na nagradno vprašanje, decembrski izvod revije Zmajček.

 

Nagradno vprašanje:

Koliko let že izhaja revija Zmajček?

 

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Vabljeni k sodelovanju!

 

 

Za konec pa še Zmajčkovo sporočilo:

Zadnji mesec v letu nas z voščili in darili obiščejo dobri možje. Razvajeni otroci

imajo toliko želja, da jih dobri možje sproti pozabijo – še preden narisane ali

napisane želje preberejo do konca. Mnogi otroci po svetu pa si želijo le topel in

varen dom, hrano, oblačila ter službo za svoje starše. Med nizanjem svojih želja

se spomnimo nanje. Pomislimo, da vse, česar ne potrebujemo več, lahko poklonimo drugim: sestričnam in bratrancem, prijateljem v vrtcu in šoli ali sosedom.

NAJ VAS VESELJE, SREČA, ZDRAVJE, DOBROTA IN SOČUTJE DO ŠIBKEJŠIH SPREMLJAJO TUDI V PRIHODNJEM LETU!

Urša Krempl, urednica

 

 

Komentarji

 1. Marta Šavli | 14.12.2011, 14:17
  Mislim, da je letos Zmajček postal polnoleten...
  Dopolnil je 18 let.
  Marta Šavli
 2. Katja Vidmar | 14.12.2011, 18:39
  od 1. september 1994.. torej je bilo letos 17 let ;)
 3. Ventilator besed | 14.12.2011, 19:03
  Čestitke Marta, prvi ste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje. Po elektronski pošti Vas bomo kontaktirali glede prevzema nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko