Nagradne igre

 • zmajcek_03_2012-naslovnica

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 5.3.2012 | Komentarji 2

 

Dragi prijatelji!

V mesecu marcu ima pomlad rojstni dan. Namesto torte s svečkami bodo na travniku pognale cvetlice, popki na grmičkih in drevju pa bodo privabljali prve čebelice. Tudi marčevska revija Zmajček je polna pomladnih vsebin. V njej je tudi tokrat veliko didaktičnih nalog, križank, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. V tem mesecu praznujejo vse mame sveta. Prepričani smo, da ne pričakujejo dragih daril. Dovolj bo lepa misel, drobna cvetlica, risbica ali pesem, ki jo boste napisali prav zanjo.

Iz delov na kartonu, ki je vpet v sredino marčevske revije Zmajček, lahko sestavite rožo in metulja ter razveselite svojo mamo. Lahko ji tudi skuhate zdravo in okusno zelenjavno torto. Recept zanjo poiščite v Zmajčku.

Marčevska pesem, ki ji lahko prisluhnete tudi na spletni strani www.zmajcek.net, govori o kenguruju. O tej živali, ki živi v daljni Avstraliji, pa boste izvedeli še marsikaj zanimivega.

Čakajo vas tudi nove Zmajčkove uganke, pesmi in zgodbice. V slikopisu POMLADNA ČAJANKA, ki jo je napisala Urša Krempl, pikapolonica in mravlja presenečeno spoznata, da je polžkova hišica prostorna in udobna. Ste vedeli, da ljubitelji živali vsako pomlad pomagajo žabicam čez cesto? Imenitna zgodba Irme Jančar POMAGAJMO ŽABICAM bo zato več kot aktualna.

Miška Maruška - zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba - tokrat zamuja, a na koncu spozna, da je dobro vse, kar se dobro konča ....

 

V prilogi za starše BREZ TRDE HOJE DO DOBRE VZGOJE lahko preberete odličen prispevek socialne pedagoginje Petre Kastelic, ki tokrat nosi naslov NE SMEŠ SE JEZITI in govori o tem, kako ravnati z otrokovo hudo jezo.

Že slišite ptičje žvrgolenje? Čutite toplo božajoče sonce? Vonjate cvetje na prebujenem travniku? Vse to je pomlad! Široko odprite vrata in jo povabite v svoj dom. Seveda pa nikar ne pozabite na revijo Zmajček. Z njo bodo prvi pomladni dnevi še lepši.

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo prvi odgovoril na nagradno vprašanje, marčevski izvod revije Zmajček in glasbeno zgoščenko ZEMLJA JE OGROMEN DOM.

Kulturno dediščino tudi letos s svojimi prispevki v Zmajčku otrokom približuje ga. Dušica Kunaver!

Tokratno nagradno vprašanje glasi: KAKŠNO JE STARO SLOVENSKO IME ZA MAREC?

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

 1. Ljilja Dragaš | 5.3.2012, 18:29
  Mesec marec-sušec
 2. Ventilator besed | 6.3.2012, 07:03
  Čestitamo Ljilja!
  Po elektronski pošti Vas bomo obvestili o prevzemu nagrade.
  Ventilatorski pozdrav!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko