Nagradne igre

 • 200px-projekt-diktator_v._d.

Nagradna igra Kuda France Prešern – vstopnici za gledališko predstavo »Diktator V. D.«

Ventilator besed | 6.3.2012 | Komentarji 4

 

V četrtek, 8. marca, ob 20. uri bo na gledališkem odru Kuda France Prešerna v Ljubljani na ogled gledališka predstava »Diktator V. D.«.

 

Diktator V. D. je avtorski projekt igralca in scenarista Uroša Potočnika, nastalega po motivih filma Veliki diktator Charlieja Chaplina. Kontroverzni izdelek filmskega genija Chaplina je vse od svojih nastankov leta 1940 (kot refleksija na 1. svetovno vojno) doživel veliko število interpretacij povsod po svetu, tudi v Sloveniji. Spoj grenke satire in tragikomedije, ki prežema celo 20. stoletje, morda še večjo težo dobiva v 21. stoletju, ko se svet pod težo procesov hiperbirokratizacije, internetne revolucije, splošne mobilizacije kapitalizma, tehno-fašizma in namišljene demokratizacije spreminja v velik slum, v katerem tolpa največjih Dick tatorjev narekuje vsem ostalim, kako naj živijo, kaj naj mislijo in kaj jejo. Pravno legalna tajkunizacija stanja stvari je tako zgolj posledica združitve dveh strani »kapitalističnega« kovanca, na katerem na eni strani sedi veliki dikator, na drugi kleči zadovoljni suženj. Vendarle se tu vmes, v zapirajočem medprostoru med biti in živeti, še vedno razpira prostor za človeške vrednote, kot so ljubezen, toplina, požrtvovalnost, dobrota in sočutje …

 

Več o sami predstavi si lahko preberete na: http://www.kud.si/index.php/Projekt:DIKTATOR_V._D./DIKTATOR_V._D._-_PREMIERA.

 

Kud France Prešern (http://www.kud.si/index.php/Glavna_stran) v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja 1enkrat po dve vstopnici za film Diktator V. D.

Vse, kar morate storiti, je kot prvi pravilno odgovoriti na nagradno vprašanje.

Katerega diktatorja je imel v mislih Charlie Chaplin, ko je snemal film "Veliki Diktator"?

Svoj odgovor oddajte najkasneje do srede, 7. marca, do 20.00 v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo kontaktirali po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bo prevzel na blagajni Kuda France Prešern na dan predstave.

 

Komentarji

 1. Mija | 6.3.2012, 07:37
  Seveda je imel v mislih Hitlerja.
 2. Mila Dimitrovski | 6.3.2012, 09:10
  Adolf Hitler
 3. Ventilator besed | 6.3.2012, 16:43
  Mija, čestitamo!
  Kot prvi ste pravilno odgovorili na nagradno vprašanje. Po elektronski pošti Vas bomo obvestili o prevzemu nagrade.
  Ventilatorski pozdrav!
 4. Mija | 8.3.2012, 17:34
  O, hvala!

Nov komentar




Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko