Nagradne igre

  • lucky_1st_foto_matija_ferlin

Nagradna igra: Vstopnici za predstavo „SAD SAM Lucky“

Ventilator besed | 21.4.2012 | Komentarji 2

 

24. in 25. aprila ob 20.00 uri bo v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana na ogled premiera predstave Matije Ferlina „SAD SAM Lucky“.

SAD SAM Lucky, nova solo plesna predstava hrvaškega performerja in koreografa Matije Ferlina, je nadaljevanje romantično-konceptualne serije SAD SAM, ki jo je pričel razvijati januarja 2004 v Amsterdamu s premiero SAD SAM Now I am.

Drugi solo, SAD SAM Almost 6, je bil premierno prikazan januarja 2009.

Predstava SAD SAM Lucky je fizični odgovor na ustvarjanje slovenskega avantgardističnega pesnika Srečka Kosovela (1904–1927).

Kosovelova izpovedna poezija je neprecenljiva, globoka in presunljiva ter v duhu sodobna, polna notranjih napetosti in stilističnih podob in hkrati revolucionarna v idejah, ki se prepletajo z neposrednimi razmisleki o pesnikovi lastni osebnosti. Opirajoč se na neusahljivo relevantnost Kosovelovih verzov, njegovo iskrenost,melanholično preroštvo in sentimentalno tragičnost, Ferlin ustvari izjemno fizičen turbulenten in emocionalen poklon temu samosvojemu pesniku.

Vstopnice: 10 €, 7 € (dijaki, študentje, upokojenci)

Več informacij na: www.bunker.si

Bunker (www.bunker.si) zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev, v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja enkrat po dve vstopnici za predstavo „SAD SAM Lucky“, ki bo na sporedu v sredo, ob 20.00 uri v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na spodaj zastavljeno vprašanje:

Od kod prihaja performer Matija Ferlin?

Bunker.si bo v sodelovanju s spletno revijo Ventilator besed naključno izbral bralca, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje in ga nagradil z dvema vstopnicama za predstavo SAD SAM Lucky. Svoj odgovor oddajte najkasneje do ponedeljka, 23. aprila, do 17. ure v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo obvestili po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bo prevzel na blagajni Stare mestne elektrarne – Elektra Ljubljana.

Vabljeni k sodelovanju!

 

 

Komentarji

  1. Tea | 21.4.2012, 20:13
    M. Ferlin prihaja s Hrvaške (Pula).
  2. Ventilator besed | 23.4.2012, 17:18
    Čestitamo Tea,pravilno ste odgovorili na nagradno vprašanje. Kontaktirali vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem vstopnic.
    Lep pozdrav!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko