Nagradne igre

  • carovnice22a

Nagradna igra – vstopnici za predstavo Kisik v MGL-ju

Ventilator besed | 29.5.2012 | Komentarji 2

 

V sredo, 06. junija, ob 20.00 si bo na velikem odru v MGL možno ogledati predstavo „Kisik“.


Saša (Gregor Gruden) iz provincialnega ruskega mesteca se zaljubi v Moskovčanko Sašo (Nika Rozman). Ko jo zagleda, kako oblečena v laneno oblekico iz Amsterdama pred spomenikom Gribojedova kadi travo, jo poljubi, odide domov v Serpuhovo, z lopato ubije svojo ženo in jo zakoplje na vrtu. Saša, ki vara svojega moža z mnogimi moškimi, se zaljubi v Saša, čeprav ve, da ju ločujejo svetovi. Saša in Saša se ljubita, pijančujeta, se prepirata in pretepata. Ko se znajdeta v brezizhodnem položaju, jima ostane samo še umik. Umik v deželo, kjer obstaja samo ples, v deželo, kamor lahko prideš samo z najmanjšim vrtiljakom smrti na svetu.


Vse, kar sta Saša in Saša naredila, sta storila iz potrebe po kisiku. Kisik je lahko marsikaj. Obstajajo ženske, ki so kisik, in tiste, ki to niso. Kisik je v ljubezni med moškim in žensko. Kisik je svoboda, ki jo imamo ali pa nimamo. Naša pljuča plešejo, ko imajo kisik, in se ustavijo brez njega.

 

Več o sami predstavi si lahko preberete na: http://www.mgl.si/p11kisik.html

MGL (www.mgl.si), Mestno gledališče ljubljansko, v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja enkrat po dve vstopnici za predstavo Kisik.

Vse kar morate storiti je odgovoriti na spodaj zastavljeno vprašanje:

S katero predstavo bo MGL letos prisoten na Ljubljana Festivalu in kdo igra v glavnih vlogah?

Odgovor lahko poiščete na: www.mgl.si in na www.ljubljanafestival.si

MGL bo v sodelovanju s spletno revijo Ventilator besed naključno izbral bralca, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje in ga nagradil z dvema vstopnicama za predstavo Kisik. Svoj odgovor oddajte najkasneje do nedelje, 03. junija, do 17.00 ure v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo obvestili po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bo prevzel na blagajni MGL pred predstavo.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

  1. Tamara Kemper | 30.5.2012, 17:37
    Mgl bo letos na Ljubljana Festivalu prisoten s predstavo Gospoda Glembajevi. V glavnih vlogah nastopajo Boris Cavazza, Anica Dobra in Nikola Ristanovski.
  2. Ventilator besed | 16.6.2012, 07:02
    Tamara, žal je odgovor napačen. Pravilen odgovor glasi: Z mjuziklom Čarovnice iz Eastwicka, glavne vloge: Uroš Smolej, Tanja Ribič, Iva Krajnc, Pia Zemljič. Več sreče prihodnjič!

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko