Nagradne igre

  • zmajcek_sept12-naslovnica

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 5.9.2012 | Komentarji 2

Dragi prijatelji!

 

OD DALEČ POŠILJAM SONČEN  POZDRAV –

VSEM, KI ME ŽE POZNATE,

IN TISTIM, KI SMRKATE V MAJČKIN  ROKAV

KO PRVE POVEDI ČEBLJATE.

 

Z REVIJO VAS VABIM NA ČARNI SPREHOD

MED ZGODBICE, PESMI, UGANKE

IN IGRE, KI TEČEJO SKOZ SMEHOVOD,

ČEPRAV NALETIJO NA PLANKE.

 

RAD ODGOVARJAM NA VSAK NOV ZAKAJ

TER DRUGA ZVEDAVA VPRAŠANJA.

ŽE MALČKOM PRIVZGAJAM PRIJAZEN ZNAČAJ

IN Z IGRO JIH VODIM DO ZNANJA.

 

Napolnjeni s svežo energijo smo dočakali september. Vrtci so znova oživeli od igrivega čebljanja, v šolah se kotali veselje prijateljstva, sodelovanja in novih zanimivosti. Tudi letos vas bo revija Zmajček, ki praznuje že svoj 19. rojstni dan, spodbujala k igranju, reševanju ugank in drugih nalog ter branju pesmic in zgodb.

 

V septembrski številki boste našli veliko didaktičnih nalog, nadgrajenih s priloženimi nalepkami, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Tako boste lahko izdelali akvarij, ki vas bo še dolgo spominjal na morske počitniške dogodivščine, ali pa spekli okusne pice iz tortilj v obliki mišk. Zmajček bo tudi letos vsem naročnikom oktobra podaril novo glasbeno zgoščenko ASFALTNICE. Govorila bo o prometu, v septembrski številki pa že lahko najdete prvo pesem iz nove zgoščenke, ki sporoča, da je treba biti na cesti zelo previden.

Prometno obarvan je tudi kartonski vložek revije. Iz njega lahko sestavite prometne znake, se zraven naučite, kaj pomenijo, nato pa se igrate promet.

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice. Zgodbica Toma Kočarja LEV IN MIŠKA, ki jo je ilustrirala Maja Lubi, nevsiljivo in poučno pokaže pomen prijateljstva, v zgodbi Mateje Reba KONJIČEK Z VRTILJAKA pa se uresniči velika želja dečka Tinčka: na poseben in čaroben način se spoprijatelji s konjičkom z vrtiljaka. Tudi v letošnjem šolskem letu nam bo družbo delala miška Maruška. V septembrski zgodbici ji zadiši jabolko, a nenadoma v njem zagleda črvička. Izvedeli boste lahko tudi vse o sovi, ki velja za simbol modrosti, ter dobili idejo za igre naših babic, za katere ne potrebujete dragih igrač.

Sredica revije je tudi letos namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem in prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v septembrskem prispevku z naslovom JAZ HODIM V ŠOLO razmišlja o pomembnosti, da se otrok zaveda lastne biti in vrednosti ter da prevzema odgovornosti za svoja dejanja.

Tole je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki v resnici ponuja še mnogo več. Vabimo vas v Zmajčkovo družbo, vsem vrtičkarjem in šolarjem pa želimo sončno jesen in vse dobro!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo prvi odgovoril na nagradno vprašanje, glasbeno zgoščenko GREMO NA KMETIJO.

Tokratno nagradno vprašanje glasi: Kdo je avtorica uvodne pesmi ŽIVA v septembrski reviji Zmajček?

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do ponedeljka, 10.septembra, do 20.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

  1. Katja Vidmar | 6.9.2012, 21:44
    Živina šola - Zvezdana Majhen :-)
  2. Ventilator besed | 14.9.2012, 09:12
    Čestitamo Katja, pravilno ste odgovorili na nagradno vprašanje. Kontaktirali vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko