Nagradne igre

 • mounirfatmi_mixology01_mala

Nagradna igra: Družinski paket vstopnic za razstavo „Sistemi in ornamenti“

Ventilator besed | 28.9.2012 | Komentarji 3

 

Od 28. 9. do 18. 11. 2012

Kje: Mednarodni grafični likovni center, Grad Tivoli, Pod turnom 3, Ljubljana

 

Razstava Sistemi in ornamenti predstavlja sodobno umetnost Bližnjega vzhoda v navezavi na zgodovino ljubljanskega grafičnega bienala. Sodelujejo umetnice in umetniki: Nazgol Ansarinia, Taysir Batniji, Hala Elkoussy, Mounir Fatmi, Abdulnasser Gharem, Mona Hatoum, Susan Hefuna, Rachid Koraïchi, Moataz Nasr, Walid Siti, Hassan Sharif, Slavs and Tatars.

 

Razstava z lepoto ornamenta povezuje tradicionalno in sodobno v bližnjevzhodni umetnosti in družbi. Predstavlja umetnike, katerih delo zaznamuje intrigantna napetost med sodobnim univerzalizmom in njihovim poreklom, ki ga opredeljujejo politične, družbene in kulturne specifike Bližnjega vzhoda. Na ogled je heterogen izbor del, od tradicionalne grafike, knjige umetnika, videa do specifične javne postavitve – Labirinta - v parku Tivoli. Razstavo spremlja katalog, ki prinaša celovit pregled razstavljenih del in avtorjev. Razstavo je pripravila Nevenka Šivavec.

Vzporedno s Sistemi in ornamenti predstavljamo tudi razstavo Istanbul – Isfahan, dela Dušana Piriha Hupa iz zbirke Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Grafična dela so nastalo po fotografijah z avtorjevih potovanj po Turčiji in Bližnjem Vzhodu med leti 1982–1997. Večina prikazuje figuralne urbane prizore iz vsakodnevnega življenja in odseva avtorjevo slikovito in bogato občutenje tega konca sveta.

Razstavi sta na ogled do 18. novembra 2012 od torka do nedelje, od 10. do 18. ure.

Več informacij na: www.mglc-lj.si

Mednarodni grafični likovni center, v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja en družinski paket vstopnic (za 4 ali 5 oseb) za razstavo „Sistemi in ornamenti“, ki si jo je možno ogledati od 28.septembra do 18. novembra v gradu Tivoli v Ljubljani.

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na spodaj zastavljeno vprašanje:

Naštejte vsaj 3 spremljevalne programe, ki bodo potekali v času trajanja same predstave!

Odgovor lahko poiščete na: www.mglc-lj.si

Mednarodni grafični likovni center bo v sodelovanju s spletno revijo Ventilator besed naključno izbral bralca, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje in ga nagradila z družinskim paketom vstopnic za razstavo „Sistemi in ornamenti“. Svoj odgovor oddajte najkasneje do petka, 05.oktobra, do 17. ure v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo po elektronski pošti obvestili o prevzemu vstopnic.

 

 

Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

 1. Ivan Drežnjak | 28.9.2012, 08:14
  filmski program, labirint, S.M.S.
 2. Katja Likar | 30.9.2012, 09:59
  Spremljevalni filmski program, pokukajmo v arabsko abecedo, likovne delavnice Labirint , predstavitev revij S.M.S.
 3. Ventilator besed | 5.10.2012, 17:59
  Pozdravljena,
  zahvaljujemo se za vajine odgovore. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Katja Likar. Čestitamo. Katja, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko