Nagradne igre

 • baofest_-_sankofa

Nagradna igra – vstopnice za plesno predstavo Rojena zunaj svoje vasi, 1978

Ventilator besed | 25.11.2012 | Komentarji 2

 

Letošnjifestival afriške kulture Baofest se je z enodnevnimi dogodki odvijal že poleti in septembra s plesno-glasbenim večerom 'Stopinje' ter razstavo in dražbo fotografij Sekumadyja Condéja.

Nadaljuje pa se spet 25. novembra z delavnico plesa z bobni dundun, koncertom pevskega zbora Sankofa in gostom Soryjem Diabatejem (29. 11.) ter plesno predstavo Mase Kagao Knez (30. 11.).

Plesna predstava Maše Kagao Knez: Rojena zunaj svoje vasi, 1978, bo na ogled v petek, 30. novembra, ob 20.00 uri v Plesnem teatru Ljubljana

Afriški izraz »kagao« v prevodu pomeni „ženska, rojena zunaj svoje vasi“. 1978 označuje leto njenega rojstva. Maša Kagao Knez, korenine katere izhajajo po materini strani iz Slovenije, po očetovi iz Burkine Fasa, je plesalka in koreografinja, ki od rojstva živi v Ljubljani in je v slovenskem plesnem prostoru prisotna že skoraj dve desetletji. Kot izhodišče za dvodelni solo performans si je postavila izkušnjo zunanjosti in (ne)pripadanja ter principe dvojnosti in identitete ter k sodelovanju povabila koreografinjo Rosano Hribar (Slovenija) in koreografa Filiberta Tologo (Burkina Faso), da iz različnih perspektiv razvijeta gibalni material, ki ga vsebuje eno telo, telo plesalke Maše Kagao Knez.

Baobab (www.baobab.si), društvo za promocijo afriške kulture, v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja 2 x po dve vstopnici za predstavo Maše Kagao Knez: Rojena zunaj svoje vasi 1978, ki bo na ogled 30. 11., ob 20. uri, v Plesnem teatru Ljubljana.

Če si želite dve vstopnici, odgovorite na spodnje vprašanje.

Naštej oba tipa delavnic, ki so na voljo v okviru sprostitvenega programa za odrasle Kulturno-umetniškega društva Baobab.

Odgovor lahko poiščete na:

http://www.baobab.si/ponudbe.php

Svoje prispevke oddajte najkasneje do četrtka, 27. novembra, do 17.00, in sicer v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed. Ventilator besed bo naključno izbral dva bralca, ki bosta pravilno odgovorila na nagradno vprašanje, in vsakemu podelila po dve vstopnici.

Nagrajenca bosta obveščena po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bosta prevzela na blagajni Plesnega teatra Ljubljana.

Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. boza | 27.11.2012, 10:00
  odgovor na postavljeno vprašanje
  plesne delavnice in
  bobnarske delavnice
 2. Ventilator besed | 27.11.2012, 19:58
  Čestitamo Boža, pravilno ste odgovorili na nagradno vprašanje. Kontaktirali vas bomo po elektronski pošti, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko