Nagradne igre

 • dasa_bobersek-_primoz_bezjak-_branko_jordan_in_katarina_steg

Nagradna igra: Vstopnice za predstavo BETON Ltd.: Rečem, kar mi rečejo, naj rečem

Ventilator besed | 6.12.2012 | Komentarji 3

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana

18. in 19. december 2012 ob 20.00

 

Predstava Rečem, kar mi rečejo, naj rečem na svojevrsten način pristopa k interpretaciji del Samuela Becketta. Beckett, intimen v podajanju lastnega toka misli in prepuščanju dogodkov iz zunanjega sveta, predstavlja izhodišče za avtorje in izvajalce: Primoža Bezjaka, Dašo Doberšek, Branka Jordana in Katarino Stegnar, združene v kolektivu Beton Ltd.

 

Desetletja po iznajdbi teze »Ne morem nadaljevati. Nadaljevati je treba. Nadaljeval bom.« je spirala govorjenja in govoričenja napredovala do neslutenih razsežnosti. Propad vere v ideje in ideologije je izničil sleherno možnost, da bi besedi še verjeli in da za prihodnostjo obstaja še ena, nova prihodnost. Predstava nastaja iz točke nič, ki je uprizoritveni postopek skupine ustvarjalcev, ki je in ki je ni, ne zato, da je ne bi bilo, temveč zato, da bi postala. »Nismo med tistimi, ki tvegajo zmerom novo pesem. Samo nadaljevati moramo, kot da je kje kaj, kar je treba narediti, nekaj, kamor je mogoče oditi.« Izhodišče predstave je tako povsem beckettovsko in poteka od dialoga k monologu, od monologa k samoti…

 

Bunker (www.bunker.si) zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev, v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost, podarja dvakrat po dve vstopnici za predstavo Beton Ltd: Rečem, kar mi rečejo, naj rečem, ki bo na ogled 18. in 19. decembra, ob 20.00 uri v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na spodaj zastavljeno vprašanje:

Po katerem romanu Samuela Becketta je nastala predstava skupine Beton Ltd.: Rečem, kar mi rečejo, naj rečem?

Odgovor in podrobnosti o sami predstavi lahko poiščete na:

http://www.bunker.si/slo/archives/4934

Ventilator besed bo naključno izbral 2 bralca, ki bosta pravilno odgovorila na nagradno vprašanje in ju nagradil z dvema vstopnicama za predstavo Beton Ltd: Rečem, kar mi rečejo, naj rečem. Svoj odgovor oddajte najkasneje do četrtka, 13. decembra, do 17. ure v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajenca bomo obvestili po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bosta prevzela na blagajni Stare mestne elektrarne – Elektra Ljubljana. Nagrajenci bodo lahko predstavo obiskali 18. oziroma 19. decembra.

Informacije in rezervacije: www.bunker.si, info@bunker.si, 051 269 906

 

Komentarji

 1. Jana Jagodic | 7.12.2012, 12:38
  nagradna igra: odgovor je NEIMENLJIVI

  LP Jana
 2. Jerneja | 12.12.2012, 20:50
  Po Beckettovem romanu Neimenljivi.
  Lp, Jerneja
 3. Ventilator besed | 16.12.2012, 21:50
  Jana in Jerneja, čestitamo! Prejeli bosta po dve vstopnici. Kontaktirali vaju bomo po emailu.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko