Nagradne igre

 • zmajcek_02-2013-naslovka

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 5.2.2013 | Komentarji 11

Dragi prijatelji!

 

Norčavi pust bo kmalu tu, zato je februarski Zmajček pustno preoblečen.V njem je spet veliko didaktičnih nalog, nalepk, križank …, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju.

 

»ŠEMARIJA ŽE OD JUTRA RIJARAJA NA OKROG:

MIŠKE, MUCE … CELO MEDVED JE ZAPUSTIL SVOJ BRLOG.«

To je le delček uvodne februarske  pesmi, ki jo je napisala Zvezdana Majhen. Razveselile pa vas bodo še mnoge druge pesmi in zgodbe. Miški Maruški in njeni mamici pečenje krofov ne gre dobro od rok, zato raje spečeta okusne flancate. S čim ju preseneti soseda Mišika, pa preberite v februarski zgodbici o miški Maruški, ki jih piše Mateja Reba.

V zgodbi Irme Jančar SREČNA KUHINJSKA URA, boste lahko spoznali uro, ki že vrsto let tiktaka na steni družine Novak. Iz kartona, vpetega v sredino revije, pa lahko sestavite svojo uro in se z njo igrate igro URA TEČE NIČ NE REČE.

Prisrčna zgodbica CRKLJALNI DAN, ki jo je napisala Mateja Reba, govori o škratu Rudiju in njegovi prijateljici Rudici, v slikopisu PUSTNA ZABAVA, ki jo  je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, pa kuža komajda prepozna svojo lastnico, nato pa se v pustno šemo spremeni še sam.

V novi številki tudi tokrat najdete uglasbeno pesem o prometu. Govori o kraljici vseh cest –  AVTOCESTI. Prisluhnete ji lahko na zgoščenki ASFALTNICE in tudi na Zmajčkovi spletni strani www.zmajcek.net.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to pregovorno zvita LISICA. Dobro ve, da kokoš najlažje ujameš tako, da negibno ležiš z zaprtimi očmi in čakaš na ustrezen trenutek, da skočiš na plen. Ali pa da se ježek izvije iz bodičaste krogle, če se nanj polulaš.

Februarja praznujejo vsi Valentini, zato v Zmajčku poiščite predlog za sladko valentinovo pojedino.

Če še vedno ne veste, kaj boste za pusta, vam Zmajček ponuja namig, kako lahko sami izdelate vse, kar potrebujete, da se spremenite v polžka. Pod idejo za ustvarjanje se je podpisala Petra Korenjak Marčun.

Pust bo sicer zimo pregnal, a Zmajček vas vseeno vabi na čajanko in vam ponuja zanimivo branje o pripravi in pitju čaja. V njegovo zdravilno moč so verjele že naše prababice in ga pripravljale proti astmi, prehladu, bronhitisu…

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, knjigo MARUŠKIN SVET: VSE BARVE MAVRICE.

Tokratno nagradno vprašanje glasi: Kdo piše zgodbice o miški Maruški, ki jih vsak mesec lahko beremo v reviji Zmajček?

Svoj prispevek oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do ponedeljka, 11. februarja, do 17.00 ure.

 

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

 

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. Katja | 5.2.2013, 08:11
  Mateja Reba
 2. Barbara | 5.2.2013, 08:12
  Odgovor je Mateja Reba.
 3. Marija Krajnc | 5.2.2013, 08:44
  Mateja Reba
 4. Mateja Reba | 5.2.2013, 09:08
  V nagradni igri sodeluje moj vnuk Jan Weiss Lamut, ki je revijo Zmajček skupaj s sestrico Izo pridno prebira.
  Lep pozdrav.
 5. Valerija | 5.2.2013, 10:55
  Zgodbice o miški Maruški piše MATEJA REBA.
 6. Boštjan | 5.2.2013, 10:56
  Odgovor na nagradno vprašanje je Mateja Reba.
 7. Leja | 5.2.2013, 11:01
  Odgovor na vprašanje je: zgodbice o Maruški piše Mateja Reba.
 8. Nives | 5.2.2013, 11:02
  Čudovite zgodbice o miški Maruški piše MATEJA REBA.
 9. Aljoša | 5.2.2013, 14:46
  Mateja Reba
 10. lorenca | 5.2.2013, 14:46
  Mateja Reba
 11. Ventilator besed | 11.2.2013, 19:49
  Pozdravljeni,
  zahvaljujemo se za vaše odgovore. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Lorenca. Čestitamo! Lorenca, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko