Nagradne igre

 • zmajcek_09-2013-naslovnica

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 2.9.2013 | Komentarji 6

Septembra, ko se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, stopa revija Zmajček že v 20. leto izhajanja! Tudi letos vas bo spodbujala k igranju, reševanju ugank in drugih nalog ter branju pesmic in zgodb.

 

V septembrski številki boste našli veliko didaktičnih nalog, nadgrajenih s priloženimi nalepkami, vabimo vas k ustvarjanju in kuhanju. Tako boste lahko izdelali zabavno ribo lovilko, s katero boste lovili žogice, ali pa spekli okusne krompirjeve miške. Zmajček bo tudi letos vsem naročnikom oktobra podaril novo glasbeno zgoščenko OLIKA JE ODLIKA, v septembrski številki pa lahko že najdete prvo pesem z nove zgoščenke PRIJATELJI, ki poudarja, da je resnični prijatelj pravi zaklad.

Zmajček bo letos podrobno spoznaval vremenske pojave, v septembru boste lahko prebrali vse o poletni nevihti, vremensko obarvan pa je tudi kartonski vložek revije. Iz njega lahko sestavite vremenski koledar in ga obesite na vrata sobe. Na njem boste označevali napovedano vreme, družinski člani in prijatelji pa vam bodo za napovedi hvaležni.

Skozi celo šolsko leto vas bomo razvajali s čarnimi slovenskimi ljudskimi pripovedmi o vilah in škratih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Septembrska številka tako prinaša pripoved o dobri vili v dolini Soče.

 

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice. Zgodbica Irme Jančar POLŽ LAZAR V SLINARJEVI HIŠKI, ki jo je ilustrirala Maja Lubi, poudarja resnico pregovora »Ljubo doma, kdor ga ima!«. Za računalniško miško ste že slišali, za računalniško mačko pa najbrž še ne. Spoznate jo lahko v zgodbi Damjane Kenda Hussu RAČUNALNIŠKA MUCA,  ilustracije zanje je ustvarila Andreja Gregorič. Tudi v letošnjem šolskem letu nam bo družbo delala miška Maruška. V septembrski zgodbici se podobno kot veverica odloči, da si bo pripravila zalogo za zimo. Izvedeli boste lahko tudi vse o miškah, ki živijo povsod tam, kjer so ljudje.

 

Sredica revije je tudi letos namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem in prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v septembrskem prispevku z naslovom JEJMO Z GLAVO razmišlja o pomenu zdravih prehranjevalnih navad, ki jih otroci pridobijo v zgodnjem otroštvu.

To je le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

 

Vabimo vas torej v Zmajčkovo družbo, vsem vrtičkarjem in šolarjem pa želimo sončno jesen!

 

Topel pozdrav iz uredništva revije Zmajček!

 

 

PRAVKAR DVIGUJEM JESENSKO ROLETO!

ZNOVA VAS VABIM, ŽE DVAJSETO LETO,

DA NAROČITE MOJO REVIJO –

V NJEJ SE PRIJAZNE VSEBINE VRSTIJO.

 

PRAVLJICE, ZGODBE, PESMI, UGANKE,

KRIŽANKE, IGRE IN ZAVOZLANKE

RAZVIJAJO PAMET TER Z DOMIŠLJIJO

NOVE IN NOVE IDEJE KROJIJO.

 

SVEŽE ZAMISLI VAS RAZVEDRIJO,

UČENJE IN IGRO OBOGATIJO!

OB ZMAJČKU SPOZNATE VREDNOTE SRCA,

KI VODIJO V ZDRAVO SOŽITJE SVETA.

 

Vaš Zmajček

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, septembrsko številko revije Zmajček.

Nagradno vprašanje glasi: KDO JE AVTOR NASLOVNE ILUSTRACIJE SEPTEMBRSKEGA ZMAJČKA?Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 8. septembra, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

 

 

Komentarji

 1. Marija Krajnc | 3.9.2013, 06:42
  Kristina Krhin
 2. nuša | 3.9.2013, 11:17
  Ana Razpotnik Donati je avtorica naslovne ilustracije
 3. Barbara Wolf | 3.9.2013, 19:48
  Ana Razpotnik Donati
 4. Sonja | 4.9.2013, 09:39
  Ana Razpotnik Donati
 5. Silvija | 6.9.2013, 14:51
  Ana Razpotnik Donati
 6. Ventilator besed | 8.9.2013, 22:20
  Pozdravljeni,
  zahvaljujemo se za vaše odgovore. Pravilen odgovor je Ana Razpotnik Donati. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Sonja. Čestitamo! Sonja, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko