Nagradne igre

 • 10-2013_naslovnica

Nagradna igra Revije Zmajček

Ventilator besed | 8.10.2013 | Komentarji 10

Dragi prijatelji!

 

V oktobru, ko postaja jesen zlatorumena, praznujemo teden otroka, ko znova poudarimo resnico, da so otroci naše največje bogastvo.

Oktobrski Zmajček je vabljiv, mamljiv in pisan, poleg tega pa bo vse naročnike obdaril z novo glasbeno zgoščenko OLIKA JE ODLIKA. Pesmi zanjo je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil in zapel pa jih je Dominik Krt.

Pesem meseca ima naslov NI POMEMBO, KAJ JE KDO, prisluhnemo pa ji lahko tudi na spletni strani www.zmajcek.net.

 

V Zmajčku spet najdete veliko didaktičnih nalog, nadgrajenih z nalepkami, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Oktobrski kuharski recept vas nagovarja, da pripravite in se posladkate s sladkimi želodi, namignil pa vam bo tudi, kako z malo ustvarjalnosti iz storžev in javorjevih plodov narediti prikupne figurice, npr. kačjega pastirja ali gozdne škrate.

Na kartonu, vpetem v sredino revije, vas tokrat čaka družabna igrica VEVEVRIČJA OZIMNICA. Za igro potrebujete le kocko, igralne figurice, želod in prijatelja.

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

V zgodbica Irme Jančar PETELIN AVGUŠTIN IN LISICA MICA, ki jo je ilustrirala Maja Lubi, boste spoznali prebrisano lisico in pogumno kurjo družino, ki jo je pregnala.

Naravo je lepše doživljati, kakor jo spoznavati na računalniku. To nam sporoča zgodba, ki jo je napisala Staša Tajana Grgovič in ilustrirala Kristina Krhin.

Miška Maruška –  zgodbe o njej piše Mateja Reba – tokrat najde denarnico, polno denarja. Le kaj naj naredi z njo? Miška je v dvomih samo za majhen trenutek. 

Izvedeli boste lahko tudi vse o pajku, ki na žalost velja za eno najmanj priljubljenih živali in pri mnogih ljudeh zbuja strah. Se ga bojite tudi vi?

Jesen je tu, zato bomo pozornost namenili dežju. Ali tudi vas zanima, kako nastane dež in kam gre deževnica? Na vremenski koledar bomo oktobra označevali deževne dni.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih o vilah in škratih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, oktobra prinaša pripoved o tem, kako je nastalo Blejsko jezero.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše. Tokrat je avtorica članka univ. dipl. socialna pedagoginja Petra Kastelic, dovolj zgovoren pa je že naslov: POPOLDANSKE AKTIVNOSTI IN KAJ IZBRATI!

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, z novo glasbeno zgoščenko OLIKA JE ODLIKA.

Nagradno vprašanje glasi:

 

Zmajček vam v oktobrski številki predstavlja žival, ki velja za eno najmanj priljubljenih in pri mnogih ljudeh vzbuja strah. Katera žival je to? Naj namignemo, da ima več kot dva para nog.

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 13. oktobra, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. Kati | 8.10.2013, 08:13
  lisica
 2. Barbara Wolf | 8.10.2013, 08:51
  Pajek :)
 3. Boris Repnik | 8.10.2013, 08:52
  Pajek
 4. Valerija | 8.10.2013, 16:04
  PAJEK
 5. Barb | 8.10.2013, 21:20
  pajek
 6. Boštjan | 8.10.2013, 22:41
  Žival, ki velja za eno najmanj priljubljenih in pri mnogih ljudeh vzbuja strah je PAJEK.
 7. LEJA | 8.10.2013, 22:43
  pajek
 8. Nives | 8.10.2013, 22:44
  Odgovor je pajek.
 9. Eva | 10.10.2013, 20:07
  To je pajek!
 10. Ventilator besed | 17.10.2013, 21:04
  Pozdravljeni,
  zahvaljujemo se za vaše odgovore. Pravilen odgovor je pajek. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Boris Repnik. Čestitamo! Boris, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko