Nagradne igre

 • zmajcek_03-2014-naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 13.3.2014 | Komentarji 9

Dragi prijatelji!

 

V marcu se Narava pomladi in obnovi svoje moči. Najbrž ni naključje, da prav ta mesec praznujejo tudi vse mame sveta. Ker nam z ljubeznivo vzgojo in nenehno skrbnostjo pomagajo, da se razvijamo v srčne in premišljene ljudi, do njih čutimo iskreno hvaležnost.

Polna toplih in navdihujočih vsebin pa je tudi  marčevska revija Zmajček.

 

MAMA NAS PRVA NEŽNO POLJUBI,

ZA VSE ŽIVLJENJE PODPORO OBLJUBI.

To sta le dva verza Zmajčkove uvodne marčevske pesmi, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in je tokrat namenjena mamam. Zgovorna in hudomušna pa je tudi uglasbena pesem VAŠKA OBREKULJA, ki ji lahko prisluhnemo tudi na spletni strani www.zmajcek.net.

Razveselile vas bodo še mnoge druge pesmi in zgodbe.

Muca Tačka prijatelju kužku razkrije svoj poklic. Je mama in skrbi za male mucke … umiva jih, hrani in ljubkuje. Zgodbo o mucinem poklicu je napisala Irma Jančar, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Miška Maruška in njena mama se tokrat z nakupovanja zadovoljni vrneta z novimi oblekami. A tudi punčka iz cunj potrebuje novo obleko, zato se Maruška loti šivanja. Zgodbice o Maruški piše Mateja Reba.

V zgodbi Katje Vidmar PUSTNA ZMEŠNJAVA škrat med delom zaspi in v tovarni krofov je vse narobe. Zgodba se srečno konča, pa še otroci v vrtcu se razveselijo krofov z veliiiiiiiiko marmelade!

V slikopisu IZGUBLJENI PIŠČANČEK, ki jo je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, pa pametni petelin pomiri preplah v kurniku.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to bober, največji glodavec v Evropi. Ste vedeli, da je njegovo domovanje prava mojstrovina, zgrajena iz blata in palic.

Tudi rubrika o vremenu je nadvse zanimiva, saj tokrat spoznavamo oblake.

V Zmajčku spet najdete 16-stransko sredico z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkami, rubriki o ustvarjanju in kuhanju pa vam prinašata ideji, kako izdelati svojega »gregorčka« in skuhati klovna iz tortilje.  

Iz kartona, vpetega v sredino revije, tokrat sestavi košarico za mamo.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Vabljeni k branju a nogo). Prav tako je zlobna čarovnica v Janku in Metki doživela strašen konec, ko jo je Metka porinila v peč, kjer je zgorela.
Danes se mnogi starši odločimo, da takih pravljic svojim otrokom ne bomo bral. Zdijo se nam preveč strašne in zato za otroke neprimerne. Naše otroke je potrebno vendar zaščititi!
Pa je res tako? Kaj je v resnici bistvo in namen pravljic?

V Zmajčkovi februarski prilogi za starše najdete odličen članek Petre Kastelic ČAROBNI SVET PRAVLJIC!
prispevka Tine Plahutnik, ki se tokrat sprašuje, kako lahko pripomoremo k razvijanju pozitivne samopodobe pri otroku.  

 

Vabimo vas, da pričakate pomlad v Zmajčkovi družbi!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, glasbeno zgoščenko za otroke OLIKA JE ODLIKA.

 

Kdo je glavna junakinja marčevske uglasbene pesmice VAŠKA OBREKULJA, ki ji lahko kot pesem meseca prisluhnete tudi na spletni strani www.zmajcek.net?

Pesem je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil pa Dominik Krt.

 

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do ponedeljka, 17. marca,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. Andrej C. | 13.3.2014, 19:48
  Žaba klepetulja je vaška obrekulja.
 2. Silvija | 13.3.2014, 19:49
  To je žaba.
 3. Marija Krajnc | 14.3.2014, 06:16
  Žaba.
 4. Ksenija | 14.3.2014, 08:57
  Žaba rega kvak.:)
 5. Katja | 17.3.2014, 08:29
  Žaba
 6. Barbi | 17.3.2014, 08:30
  Žaba
 7. erika | 17.3.2014, 10:48
  ŽABA
 8. aljoša | 17.3.2014, 11:03
  Žaba
 9. Ventilator besed | 19.3.2014, 14:02
  Pozdravljeni,
  zahvaljujemo se za vaše odgovore. Pravilen odgovor je Žaba. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Barbi. Čestitamo! Barbi, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko