Nagradne igre

 • zmajcek_1

Nagradna igra Zmajček

Ventilator besed | 21.5.2014 | Komentarji 8

V majskih dnevih nas veter nagajivo kuštra s svojo sapo, sonce, ki se smeji z modrega neba, pa ogreje tudi naša srca. Na pomladni sprehod vzemite tudi najnovejšega Zmajčka. Branje na klopi pod brstečim drevesom bo še prijetnejše kot doma. In kaj vam ponuja majska številka Zmajčka?

V njej boste spet našli 16-stransko sredico z didaktičnimi nalogami, nalepke in križanke, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Majski kuharski recept vas nagovarja, da pripravite okusne hamburgerje v obliki »rakovice«, na kartonu, ki je vpet v sredino revije, pa vas čaka vse, kar potrebujete za okrasitev slamic na rojstnodnevni zabavi ali popoldanskem druženju s prijatelji!

So plišasti medvedki in punčke umazali vsa oblačila? Izdelajte svoj pralni stroj in jim operite perilo. Pod majski ustvarjalni namig se je podpisala Petra Korenjak Marčun.

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice. Majska uglasbena pesem DRUŽINSKI RED, ki ji lahko prisluhnete tudi na spletni strani www.zmajcek.net, govori o družinskem življenju, kjer vladajo ljubezen in pravila.

Zgodba SREČNA KLOVNA, ki jo je napisala Maja Furman in ilustrirala Kristina Krhin, nam predstavi žalostnega klovna, ki se je sramoval svojega nosu. Če vas zanima, kako so ga razvedrili, le-to preberite v Zmajčku.

Zelene jagode so se nastavljale sončnim žarkom, da bi kar najhitreje zardele, zadišale, se zredile in se omedile. Le ena sama jagoda ni želela dozoreti. Zgodbico je napisala Damjana Kenda Hussu, z ilustracijami pa jo je še obogatila Maja Lubi.

Zgodbice o miški Maruški v vsaki številki piše Mateja Reba. Tokrat Maruška razmišlja, kako bi lahko lepe sanje, ki jih sanja ponoči, nekam shranila! Seveda se spet domisli izvirne rešitve.

V slikopisu ŽABJA LJUBEZEN, ki jo je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, je žabo Lili vznemirilo čudno žgečkanje pri srcu. Je morda zbolela?

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to rjavi medved, v rubriki Slovenske ljudske o vilah in škratih pa vas tokrat čaka pripoved o Petru Klepcu.

Tudi prispevek o vremenu je nadvse zanimiv in aktualen. Govori o vremenskem pojavu, ki ga opisuje naslednja uganka:

LEDENA IN BELA,

VČASIH DEBELA,

Z NEBA SE USUJE,

RASTLINAM ŠKODUJE!

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Vabljeni k branju a nogo). Prav tako je zlobna čarovnica v Janku in Metki doživela strašen konec, ko jo je Metka porinila v peč, kjer je zgorela.
Danes se mnogi starši odločimo, da takih pravljic svojim otrokom ne bomo bral. Zdijo se nam preveč strašne in zato za otroke neprimerne. Naše otroke je potrebno vendar zaščititi!
Pa je res tako? Kaj je v resnici bistvo in namen pravljic?

V Zmajčkovi februarski prilogi za starše najdete odličen članek Petre Kastelic ČAROBNI SVET PRAVLJIC!
prispevka Tine Plahutnik, ki tokrat govori o empatiji in prinaša namige, kako lahko spodbujamo razvoj empatije pri otroku.

Vabljeni v Zmajčkovo družbo.

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na uganko v zgornji predstavitvi vsebine, glasbeno zgoščenko za otroke OLIKA JE ODLIKA.

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do torka, 27. maja,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

 

 

Komentarji

 1. Samo K. | 22.5.2014, 13:46
  Rešitev uganke je TOČA.
 2. Andrej C. | 22.5.2014, 15:44
  To je toča.
 3. Tara | 24.5.2014, 16:30
  toča
 4. erika | 26.5.2014, 11:49
  TOČA
 5. aljoša | 26.5.2014, 12:29
  toča
 6. lorenca | 27.5.2014, 10:11
  toča
 7. Silvija | 27.5.2014, 12:20
  To je toča.
 8. Ventilator besed | 27.5.2014, 21:17
  Pozdravljeni,
  zahvaljujemo se za vaše odgovore. Pravilen odgovor je Toča. Žreb je odločil, da tokratno nagrado prejme Samo K. Čestitamo! Samo K., kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko