Nagradne igre

 • zmajcek_2

Nagradna igra Zmajček

Ventilator besed | 19.11.2014 | Komentarji 8

Dragi prijatelji!

V novembru naravo objameta slana in mraz, zato si ljudje pripravimo topla oblačila ter več časa preživimo doma na toplem. Takrat so dnevi kot nalašč za branje in reševanje revije Zmajček.

Uvodna pesem SMEJALNA EKSPLOZIJA, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, nam sporoča, da se lahko v meglenih in vlažnih dnevih imenitno zabavamo z branjem in premišljevanjem. In prav v Zmajčku vas čakajo nove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Gospod Zamuda je bil voznik mestnega avtobusa številka 13. V življenju je imel eno veliko težavo: vedno je zamujal. Hudomušno zgodbo GOSPOD ZAMUDA je napisala Tatjana Grom, ilustrirala pa Kristina Krhin.

V zgodbici Marte Šavli ŽOLNA IZGUBI KAPICO živali spoznajo, da tistega, kar je pred našimi očmi, velikokrat ne vidimo. Zgodbico je ilustriral Jure Kralj.

Slikopis Urše Krempl tokrat pripoveduje o duhcu, ki si je želel prijatelja. Zgodbico, ki jo je ilustrirala Urška Stropnik Šonc, lahko zaigrate v lutkovni predstavi, lutke pa najdete na kartonu, vpetem v sredino revije.

Miška Maruška – zgodbe o njej piše Mateja Reba – se tokrat dolgočasi. »Ko bi vsaj začelo snežiti,« pomisli, ko skozi okno opazuje prazno ulico …

 

Spet vas čaka uglasbena pesem, tokrat ima naslov USPAVANKA ZA ZEMLJO. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate sami ali pa ji prisluhnete na spletni strani www.zmajcek.net.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, tokrat prinaša zanimivo pripoved o reki Dravi.

Ste že kdaj na gozdnem sprehodu srečali srno? V Zmajčku boste izvedeli vse o tej ljubki in plahi živali.

Tudi rubrika o glasbi, ki jo piše Damjana Kenda Hussu, je nadvse zanimiva in predvsem glasna, saj v njej spoznavamo boben.

V Zmajčku je spet 16-stranska sredica z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkam. Vsi mali ustvarjalci pa se bodo razveselili namiga, kako izdelati satovje in brenčeče delavke, ter kuharskega recepta za okusne kokosove duhce.

 

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše. Tokrat se je avtorica članka Petra Kastelic lotila vprašanja, KAKO IN ZAKAJ Z OTROKOM SPREGOVORITI O SMRTI.  To je pomembna tema, o kateri predvsem z otroki neradi govorimo, vendar jih prav s pogovorom o tem učimo za življenje in kažemo spoštovanje do njihove razvijajoče se osebnosti.

 

Prijazen novembrski pozdrav in vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, najnovejšo glasbeno zgoščenko založbe Studio Hieroglif.

 

Nagradno vprašanje glasi:

Kako je naslov glasbeni zgoščenki, ki je oktobra 2014 izšla pri založbi Studio Hieroglif in na kateri je tudi Zmajčkova novembrska uglasbena pesem USPAVANKA ZA ZEMLJO?

 

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do torka, 25. novembra,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. Sonja | 21.11.2014, 10:23
  Je mišljeno Uspavanka za Zmajčke ali Uspavanka za Zemljo?
 2. Ventilator besed | 21.11.2014, 11:51
  Pozdravljena Sonja, hvala za opozorilo. Napako smo popravili. Torej sprašujemo po Uspavanki za zemljo.
 3. Ventilator besed | 23.11.2014, 13:27
  Torej Vprašanje glasi: Kako je naslov glasbeni zgoščenki, ki je oktobra 2014 izšla pri založbi Studio Hieroglif in na kateri je tudi Zmajčkova novembrska uglasbena pesem USPAVANKA ZA ZEMLJO?
 4. Katja Vidmar | 24.11.2014, 06:59
  Naslov zgoščenke je 100 vprašanj.
 5. sonja | 24.11.2014, 13:19
  100 vprašanj
 6. Katja | 24.11.2014, 18:22
  100 vprašanj
 7. Barb | 24.11.2014, 18:22
  100 vprašanj
 8. Ventilator besed | 26.11.2014, 20:43
  Zahvaljujemo se za vse vaše pravilne odgovore. Tokratni žreb je določil, da nagrado prejme Katja Vidmar.
  Čestitamo! Katja Vidmar kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko