Nagradne igre

 • zmajcek_4

Nagradna igra Zmajček

Ventilator besed | 13.1.2015 | Komentarji 9

 

 

Dragi prijatelji!

 

Zakorakali smo v novo koledarsko leto. Le kaj nam bo prineslo? Želimo si, da bi bilo nasmejano in da bi minevalo počasneje. Tako bi imeli več časa za druženje in za opazovanje narave.

Po  naravi, snežinkah in zabavi na snegu pa diši januarski Zmajček. V njem vas spet čaka 16-stranska sredica z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkam, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Najprej vam ponuja idejo, kako izdelati družabno igro Tekmovanje snežakov, nato pa še namig za pripravo bananinega kolača. Recept je preprost in primeren tudi za najmanjše kuharje.

 

Razveseljevale vas bodo tudi mnoge nove Zmajčkove pesmi, zgodbice in uganke.

Uvodna pesem Zvezdane Majhen, ki ima naslov SOČUTJE, nas opominja na bitja, ki pozimi nimajo varnega zatočišča. Poskrbimo, da vsaj ptice v našem okolju ne ostanejo lačne. Zadovoljstvo, da smo nekomu pomagali, nas na poseben način obogati in s sočutjem nahrani srce.

Januarska uglasbena pesem, ki ji lahko prisluhnete tudi na Zmajčkovi spletni strani www.zmajcek.net, govori o snežakih. Besedilo zanjo je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Zarja Menart.

V zgodbici SNEŽAKA S SRCEM, ki jo je napisala Tatjana Grom, premražena snežena moža pomagata izgubljenemu psičku.  Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.

V gozd se je prikradel žled. Vsa drevesa so ječala, odmevalo je lomljenje vej. Zgodbo KORENINKO IN ŽLED je napisala Milojka Mohor, ilustrirala pa jo je Kristina Krhin.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba – se tokrat navduši nad navadami angleških miši. Na čaj ob petih povabi prijatelje.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih tokrat prinaša zanimivo pripoved Potoček na malem polju pod Triglavom.

Izvedeli pa boste tudi vse o pujskih. Ste vedeli, da jih v Franciji uporabljajo za iskanje pod zemljo rastočih užitnih gob, imenovanih tartufi?

Tudi rubrika o glasbi, ki jo piše Damjana Kenda Hussu, je nadvse zanimiva. Tokrat nam predstavlja FLAVTO.

 

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Odličen prispevek socialne pedagoginje Petre Katelic tokrat govori o predsodkih, ki le ovirajo otroka pri oblikovanju lastne vloge v družbi in zastrupljajo odnose, v katere bo hote ali nehote postavljen.

 

Prijazen pozdrav iz uredništva!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, knjigo pesmic za najmlajše RASTEM, RASTEŠ, RASTEMO avtorice Zvezdane Majhen.

 

Katera avtorica v vsaki številki Zmajčka pripravlja zgodbe za rubriko o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jim likovno podobo doda Irena Gubanc?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 18. januarja,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

 

Komentarji

 1. Silvija | 13.1.2015, 12:30
  Dušica Kunaver
 2. Katja | 14.1.2015, 19:21
  Dušica Kunaver
 3. tamara | 16.1.2015, 08:37
  Dušica Kunaver
 4. sonja | 16.1.2015, 11:18
  Dušica Kunaver
 5. Barbi | 16.1.2015, 12:08
  Dušica Kunaver
 6. Leni | 16.1.2015, 13:47
  Dušica Kunaver ;)
 7. lorenca | 17.1.2015, 13:37
  Dušica Kunaver
 8. erika | 17.1.2015, 13:38
  Dušica Kunaver
 9. Ventilator besed | 19.1.2015, 12:38
  Zahvaljujemo se za vse vaše pravilne odgovore. Tokratni žreb je določil, da nagrado prejme Silvija.
  Čestitamo! Silvija, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko