Nagradne igre

 • zmajcek_5

Nagradna igra Zmajček

Ventilator besed | 5.2.2015 | Komentarji 7

 

 

Dragi prijatelji!

Februarja, ko praznujemo kulturni dan, se Slovenci s številnimi prireditvami spominjamo našega velikega pesnika Franceta Prešerna. V tem mesecu praznujejo zaljubljenci, v naše kraje pa pride tudi pust. Zabaven in zanimiv mesec, kajne? Posebno če ga preživite še v družbi revije Zmajček.

Razveseljevale vas bodo mnoge nove Zmajčkove pesmi, zgodbice in uganke.

Uvodna pesem Zvezdane Majhen, ki ima naslov PESNIK, nam sporoča, kakšen je v svojih občutjih človek, ki piše pesmi. Ste vedeli, da imajo dar za pesnikovanje vsi otroci?

Tudi uglasbena pesem govori pesniku. Naslov ima PESNIK IN ŽABA, po notnem zapisu jo lahko zaigrate ali zapojete, prisluhnete pa ji lahko tudi na spletni strani www.zmajcek.net.

 

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba – tokrat na podstrešju najde dedkov star pisalni stroj. Zatopi se v tipkanje in čas, prej razvlečen kot žvečilni gumi, nenadoma poleti kot ptica.

V zgodbici OBLAK ZA SANJE, ki jo je napisala Mojca Zemljak, oblaček Urban prežene gosto in sivo meglo, ki zakriva mesto. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.

Pesem Kurent in zima, ki jo je napisala Zvezdana Majhen in ilustriral Jure Kralj, pa govori o kurentu, ki iz naših krajev prežene zimo. Mu bo uspelo?

V slikopisu PUSTNI DAN, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, prijatelji, preoblečeni v gusarje, namesto zaklada najdejo košaro, polno krofov.

 

V vsaki številki Zmajčka lahko podrobno spoznate eno žival, tokrat je to papiga Ara. S svojim kričeče pisanim perjem je več kot primerna za na pustni karneval.

Tudi rubrika o glasbilih je spet nadvse zanimiva, saj vam predstavi klavir, ki je eno najbolj razširjenih in priljubljenih glasbil.

V Zmajčku spet najdete 16-stransko sredico z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkami, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju.

Bi se za pusta radi preoblekli v zmaja, ki bruha ogenj? Avtorica ustvarjalnega namiga za izdelavo pustne maske je Petra Korenjak Marčun.

Februarski kuharski recept pa vas nagovarja, da pripravite ananasovo vitaminsko pustno šemo.

Iz delov na kartonu, vpetem v sredino revije, lahko tokrat sestavite kar tri pustne maske: klovna, kralja ali kurenta.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Tokrat smo se lotili teme popolnega starševstva. Ali kaj takega sploh obstaja? Vabljeni k branju a nogo). Prav tako je zlobna čarovnica v Janku in Metki doživela strašen konec, ko jo je Metka porinila v peč, kjer je zgorela.
Danes se mnogi starši odločimo, da takih pravljic svojim otrokom ne bomo bral. Zdijo se nam preveč strašne in zato za otroke neprimerne. Naše otroke je potrebno vendar zaščititi!
Pa je res tako? Kaj je v resnici bistvo in namen pravljic?

V Zmajčkovi februarski prilogi za starše najdete odličen članek Petre Kastelic ČAROBNI SVET PRAVLJIC!
prispevka Tine Plahutnik, ki ima naslov POPOLNI STARŠI, POPOLNI OTROCI.

 

Prijazen februarski pozdrav in vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, glasbeno zgoščenko za otroke STO VPRAŠANJ.

 

Nagradno vprašanje se glasi:

KOLIKO NOG IMA KONCERTNI KLAVIR?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do torka, 10. februarja,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

 

 

 

 

Komentarji

 1. Karmen | 5.2.2015, 07:30
  3 noge
 2. Katja | 5.2.2015, 15:31
  3
 3. Tamara | 8.2.2015, 09:49
  3 noge
 4. Ivana | 8.2.2015, 22:41
  3 noge
 5. Barbi | 9.2.2015, 13:15
  3
 6. Andrej C. | 9.2.2015, 14:16
  3
 7. Ventilator besed | 13.2.2015, 21:48
  Zahvaljujemo se za vse vaše pravilne odgovore. Barbi.
  Čestitamo! Barbi, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko