Nagradne igre

 • zmajcek1_3

Nagradna igra Zmajček

Ventilator besed | 16.4.2015 | Komentarji 7

Dragi prijatelji!

April je poln je dežnih kapelj, sončnih žarkov, smeha in dogodivščin. V tem mesecu praznujemo tudi svetovni dan knjige in ob tej priložnosti Zmajček vsem naročnikom podarja mini slikanico SKOKOMAVH. Zgodbo je napisala Mateja Reba, ilustriral pa Jure Kralj.

Nadvse zanimiva je seveda tudi aprilska vsebina revije. V njej je veliko novih zgodbic, pesmic, didaktičnih nalog, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju, …

 

V zgodbi Zelena kokoška pisateljice Nine Mazi se v gnezdu klepetave grahaste kokoši izvali čuden piščanček. Zaradi drugačnosti kmalu zapusti gnezdo, nato pa spozna čar prijaznosti in veličino prijateljstva. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.

V slikopisu BUDILKA ZA MEDVEDA, ki ga je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, boste izvedeli, da medveda zjutraj prebudijo ptice. Le kaj bo torej počel z budilko?

Aprilska uglasbena pesem ima naslov SANJSKA PTICA in govori o deklici, ki zvečer nikoli ni zaspana. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate ali zapojete, prisluhnete pa ji lahko tudi na spletni strani www.zmajcek.net. Besedilo zanjo je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Zarja Menart.

 

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – med pospravljanjem vrtne lope najde staro kolo. Z očkovo pomočjo ga spremenita v najlepše pomladno kolo.

V zgodbi Reka bi se rada umila, ki jo je napisala Irma Jančar, se je reka skrila med grmovje in bridko zajokala. Njena struga je bila polna odpadkov in strupenih odplak. Preberite zgodbico in ugotovite, kaj se je moralo zgodilo, da je njena voda spet postala čista.  

 

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to štorklja. Ste vedeli, da se vsako leto spomladi iz toplih krajev vrne v isti kraj ali vsaj v njegovo bližino?

V Zmajčku je spet veliko didaktičnih nalog, nalepk, križank … vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Petra Korenjak Marčun vam ponuja idejo, kako izdelati avtopralnico za vse majhne avtomobilčke, ki jih imate doma. Zdaj lepih in opranih avtomobilov ne bodo imeli samo očetje. Iz kartona, vpetega v sredino revije, lahko tokrat pričarate pomladni travnik, namesto pajka pa na njem celo spletete mrežo. Kuharski recept vas nagovarja, da za svoje prijatelje pripravite malce drugačne obložene kruhke in jih postrežete v obliki kače.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Avtorica Tina Plahutnik tokrat v članku razmišlja o otroških rojstnodnevnih praznovanjih.

 

Prijazen pomladni pozdrav in vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, slikanico STONOGA BERTA avtorice Urše Krempl.

 

Nagradno vprašanje se glasi: Kdaj praznujemo mednarodni dan knjig za otrok?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do torka, 21. aprila,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. Marija Krajnc | 16.4.2015, 19:45
  Odgovor: 2. april
 2. Silvija | 17.4.2015, 12:48
  2. aprila, na rojstni dan Hansa Christiana Andersena.
 3. Andrej C. | 17.4.2015, 12:48
  2. aprila.
 4. Katja | 17.4.2015, 21:57
  2.4.
 5. Barbara | 17.4.2015, 21:57
  2.aprila
 6. Maja | 20.4.2015, 14:08
  2. april
 7. Ventilator besed | 22.4.2015, 14:20
  Zahvaljujemo se za vse vaše pravilne odgovore. Tokrat smo izbrali Silvijo. Čestitamo! Silvija, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar




Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko