Nagradne igre

  • zmajcek2

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 5.5.2015 | Komentarji 3

Dragi prijatelji!

 

Čeprav se imamo radi celo leto, za mesec maj pravimo, da je mesec ljubezni. Takrat veter s svojo sapo nagajivo kuštra deklice in fante, sonce, ki se smeji z modrega neba, pa ogreje tudi njihova srca. Polna ljubezni in ljubeznivih vsebin pa je tudi majska revija Zmajček.

V njej boste spet našli 16-stransko sredico z didaktičnimi nalogami, nalepke in križanke, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Majski kuharski recept vas nagovarja, da pripravite okusne sadne poljubčke, iz kartona, ki je vpet v sredino revije, pa boste sestavili češnjevo drevo!

Ponujamo vam tudi idejo, kako narediti prijazno domovanje za vse majhne plišaste miške, osličke in podobno. Hiška bo podobna tisti hiški iz plastike za Barbike in druge punčke. Avtorica ideje je Petra Korenjak Marčun.

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Zgodba Damjane Kenda Hussu z naslovom NEKDO, KI JE NAJBOLJE UGIBAL OBLAKE nam predstavi dečka, ki je prepričan, da nihče noče biti njegov prijatelj, ker ničesar posebnega ne zna. Pa je res tako?

Hruška je jabolku, pomaranči, kiviju in banani predlagala, da bi se pomešali v supersadež. Nadvse zabavno zgodbo je napisala Tina Krašovec, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Miški Maruški – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – tokrat prijatelj Pišek posodi kamen za srečo. Bo z njim obisk pri zobozdravniku kaj lažji?

V slikopisu Urše Krempl NEDELJSKI IZLET, ki ga je ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, škrat Poldi na izlet s kolesom povabi tudi miško.

Majska uglasbena pesem MATIČEK IN PTIČEK pa govori o vrtnarjenju in ljubezni do živali. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate ali zapojete, prisluhnete pa ji lahko tudi na spletni strani www.zmajcek.net. Besedilo zanjo je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobil Jure Kralj.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to MRAVLJA, v rubriki Slovenske ljudske o vilah in škratih pa vas tokrat čaka pripoved o hudičevem mostu v Bohinju. Tudi rubrika o glasbi, ki jo piše Damjana Kenda Hussu, je nadvse zanimiva. Tokrat nam predstavlja ORGLE.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Petra Kastelic v svojem članku tokrat piše o srečnih otrocih. Jih poznate?

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, glasbeno zgoščenko za otroke ZMAJČEK V GLASBENI ŠOLI.

Kateremu glasbilu, ki je predstavljeno tudi v majski številki Zmajčka, zaradi njegove velikosti, mogočnosti in raznolikosti zvoka pravimo kraljica glasbil?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do ponedeljka, 15. maja,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

  1. Andrej C. | 12.5.2015, 14:23
    To so orgle.
  2. Mojca Š | 15.5.2015, 09:34
    Orgle.
  3. Ventilator besed | 22.5.2015, 12:34
    Zahvaljujemo se vama za pravilen odgovor. Tokrat smo izbrali Mojco. Čestitamo! Mojca, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko