Nagradne igre

  • kvartet_1

Nagradna igra: Vstopnice za predstavo Brazilski kvartet kitar v Mariboru

Ventilator besed | 10.5.2015 | Komentarji 2

Maribor, Narodni dom Maribor, dvorana Union. Petek, 29. maj, 19.30

Med vodilnimi brazilskimi glasbeniki posebno pozornost vzbuja Brazilski kvartet kitar, ki sodi med najboljše kitarske ansamble v svetovnem merilu. Skupino, ki je bila za svoje dosežke leta 2011 nagrajena z latinskim grammyjem za najboljši album klasične glasbe, odlikuje izjemna širina in virtuoznost. Kombinacija standardnih šest strunskih kitar in razširjenih osem strunskih različic glasbenikom omogoča izvajanje izvirnih priredb del, ki so bila izvorno napisana za orkester ali druge komorne zasedbe. Zato ne preseneča, da na programu kvarteta najdemo tako priredbe razkošnih simfoničnih del kot tudi godalnih kvartetov in skladb za klavir.

Predvsem pa glasbeniki iz Brazilskega kvarteta kitar s številnimi turnejami prenašajo svoje domače izročilo in novosti v brazilski glasbeni ustvarjalnosti širom po svetu. Poleg del dobro znanega brazilskega mojstra Heitorja Ville-Lobosa bomo imeli v Mariboru priložnost slišati skladbe še nekaterih drugih brazilskih skladateljev. Eden od brazilskih klasikov je nedvomno Francisco Mignone, čigar ustvarjanje je pritegnilo že Richarda Straussa, ki je Mignonejevo delo izvedel na svoji južnoameriški turneji z Dunajskimi filharmoniki. Med vplivne brazilske skladatelje sodi tudi nedavno preminuli Mozart Camargo Guarnieri. Posebno živo vez pa kvartet ohranja s sodobnim skladateljem Ronaldom Mirando, ki je eden najdejavnejših brazilskih skladateljev in ki je nekoč Brazilskemu kvartetu kitar posvetil posebno razkošno koncertantno skladbo.

Narodni dom Maribor (http://www.nd-mb.si/) v sodelovanju z Ventilatorjem besed, Zavodom za kulturno in publicistično ustvarjalnost Vladimira Rejc, podarja enkrat po dve vstopnici za predstavo Brazilski kvartet predstav, ki bo na ogled 29. marca ob 19.30 uri v dvorani Union, v Narodnem domu Maribor.

Vse, kar morate storiti, je odgovoriti na spodaj zastavljeno vprašanje:

V kateri državi je bil rojen skladatelj Heitor Villa-Lobos?

Ventilator besed bo naključno izbral 1 bralca, ki bo  pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in ga nagradil z dvema vstopnicama za predstavo Brazilski kvartet predstav. Svoj odgovor oddajte najkasneje do 19.5.2015 v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed.

Nagrajence bomo obvestili po elektronski pošti, svoji dve vstopnici pa bodo prevzeli na dan predstave v Narodnem domu Maribor.

Informacije in rezervacije: http://www.nd-mb.si/

Komentarji

  1. Lidija | 18.5.2015, 13:53
    Rojen je bil v Braziliji, v Riu.
  2. Ventilator besed | 21.5.2015, 20:46
    Čestitamo Lidija, pravilno ste odgovorili na nagradno vprašanje. Kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrad.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko