Nagradne igre

 • zmajcek_7

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 8.6.2015 | Komentarji 12

Dragi prijatelji!

 

Prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. V zraku je čutiti prijazno povabilo morja, jezer, gora in podeželja, naj jih kmalu obiščemo. Naj vas na vaših potepanjih spremlja tudi poletna revija Zmajček, ki je tokrat obsežnejša.

V njej boste našli kar 32-stransko sredico z didaktičnimi nalogami, nalepke in križanke, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Junijski kuharski recept vas nagovarja, da pripravite okusne in osvežilne sladoledne bombončke, iz kartona, ki je vpet v sredino revije, pa boste lahko sestavili čisto pravi avtodom!

Ponujamo vam tudi tri ustvarjalne ideje za zabavno preživljanje časa na prostem, npr. gugalo iz stare avtomobilske gume. Avtorica idej je Petra Korenjak Marčun.

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Zgodba Damjane Kenda Hussu z naslovom HIŠICA ZA VSE govori o prijateljih, ki se domislijo bistre ideje, kako popestriti dolgočasno in deževno poletje.

V zgodbici KRALJ ŽIVALI, ki jo je napisala Irma Jančar, pa spoznamo starega in bolnega levjega kralja, ki ne obvladuje več svojega kraljestva. Bistra miška mu prišepne, naj na pomoč pokliče orla in kita. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – je končno dočakala počitnice na morju, najbolj pa se je razveselila izleta z barko, ki nosi njeno ime.

V slikopisu Urše Krempl SLADICA ZA MEDVEDA, ki ga je ilustrirala Urška Stropnik Šonc, medvedka medveda na vroč poletni dan preseneti z osvežilno sladico.

Junijska uglasbena pesem POLETNA ZABAVA vas vabi na dedkov vrt, kjer že stojijo žar, bazen in rdeč trampolin. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate ali zapojete, prisluhnete pa ji lahko tudi na spletni strani www.zmajcek.net. Besedilo zanjo je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobil Jure Kralj.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to MORSKI KONJIČEK, v rubriki Slovenske ljudske o vilah in škratih pa vas tokrat čaka pripoved o povodnem možu v vasi Suhor pod Gorjanci. Tudi rubrika o glasbi, ki jo piše Damjana Kenda Hussu, je nadvse zanimiva. Tokrat nam predstavlja HARMONIKO.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Tina Plahutnik v svojem članku tokrat razmišlja o delovnih navadah otrok.

 

Otrokom, staršem, vzgojiteljem in učiteljem želimo sproščen ter zabaven dopust, jeseni pa se spet vidimo!

Topel pozdrav iz uredništva revije Zmajček!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, ustvarjalno knjigo ZMAJČKOVA TRŽNICA.

http://www.zmajcek.net/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,2/category_id,5/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,51/vmcchk,1/

Zmajček vam v junijski številki predstavlja tudi morskega konjička. Ali drži trditev, da so pri morskih konjičkih noseči samčki?

 

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 14. junija,  do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 Vabljeni k sodelovanju!

 

 

Komentarji

 1. Tamara | 8.6.2015, 23:11
  Trditev drži. So edini samci v kraljestvu živali, ki rojevajo. :)
 2. Marija Krajnc | 9.6.2015, 09:12
  Drži. Samci skotijo mladiče na poseben način, ki ga znanstveniki še ne znajo pojasniti.
 3. Andrej | 9.6.2015, 10:02
  Trditev drži.
 4. Janja | 9.6.2015, 11:45
  trditev drži
 5. Andrej L. | 9.6.2015, 11:46
  Ja, trditev drži!
 6. Katja | 10.6.2015, 08:32
  Da
 7. Nataša | 10.6.2015, 13:57
  Trditev drži.
  Oplojena jajčeca se razvijajo v očetovem telesu.
 8. Barbi | 11.6.2015, 08:41
  da
 9. erika | 12.6.2015, 17:24
  Trditev drži.
 10. Anja | 15.6.2015, 11:39
  Da, trditev drži.
 11. lorenca | 16.6.2015, 17:07
  Trditev drži.
 12. Ventilator besed | 17.6.2015, 13:05
  Zahvaljujemo se vama za pravilen odgovor. Tokrat smo izbrali Tamaro. Čestitamo! Tamara, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko