Nagradne igre

 • zmajcek_8

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 26.8.2015 | Komentarji 8

 

Dragi prijatelji!

 

Septembra se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole, ki kar oživijo od igrivega čebljanja. Čutiti je veselje prijateljstva, obet sodelovanja in pričakovanje novih zanimivosti.

Tudi revija ZMAJČEK, ki praznuje že svoj 22. rojstni dan, vas bo ponovno spodbujala k igranju, ustvarjanju, reševanju ugank in drugih nalog ter branju pesmic in zgodb.

 

V septembrski številki boste tako našli 16-stransko sredico z zanimivimi in poučnimi didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se boste lahko v reševanju križanke.

Zmajček vas tudi letos vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste septembra sestavili sinjega kita, za začetek šolskega leta, ko vsi skupaj obnovimo pravila, kako se obnašamo v prometu, pa vam ponujamo idejo, kako izdelati čisto pravi semafor. Uporabimo ga lahko pri igranju prometa doma ali v vrtcu.

Tudi kuharski recept za male kuharje je prometno navdahnjen – peka sladkih semaforjev bo preprosta in zabavna.

 

V septembrski številki Zmajčka vas seveda čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice. Zgodba Riane Benko RDEČI MIŠEK, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin, se dotakne občutljive teme drugačnosti in prikaže primer pravega prijateljstva, zgodba BABIČINA HIŠA Mateje Rebe, ki nas bo z dogodivščinami Miške Maruške razveseljevala tudi letošnje leto, pa sporoča, da je lepa hiša tista, kjer živijo ljudje, ki se imajo radi, in je polna lepih spominov.

 

Otroci se bodo tudi letos v vsaki številki Zmajčka razveseli slikopisa. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Septembrski slikopis ima naslov IZGUBLJENI GUMB,  napisala ga je Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc. V njem s Špeline jopice odpade gumb, najdejo pa ga miška, pajek in račka. Ga bodo obdržali?

 

Zmajčkova letošnja novost so ZGODBE ZA POZORNO BRANJE, ki jih piše Damjana Kenda Hussu in riše Jure Kralj. V njih bodo otroci pri iskanju besedilnih napak priskočili na pomoč škratu Napakcu.

Zmajček bo letos podrobno spoznaval rastline, ki so tako kot ljudje in živali živa bitja, v vsaki številki Zmajčka pa bomo podrobno predstavili eno žival. Septembra je to ljubka KOALA, katere podobo najdete tudi na naslovnici. Ste vedeli, da ime koala pomeni »nič piti«?

 

Skozi celo šolsko leto vas bomo razvajali s čarnimi slovenskimi ljudskimi zgodbami, povezanimi z gorami, ki jih za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Septembrska številka prinaša pripoved o Šmarni gori.

 

Zmajček bo tudi letos vsem naročnikom decembra podaril novo glasbeno zgoščenko z dvanajstimi svežimi pesmicami, ki nosi naslov SONČNI GAJ V septembrski številki lahko preberete in po notnem zapisu zapojete ali zaigrate že prvo pesem z nove zgoščenke, ki ima naslov VRTEC SONČNI GAJ. Prepričani smo, da vam bo všeč.

 

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja  Petra Kastelic v septembrskem prispevku razmišlja O OTROCIH, STARŠIH IN ŠPORTU.

 

To je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki v resnici ponuja še mnogo več. Vsem vrtičkarjem in šolarjem želimo sončno jesen in da bi bili vsak dan bolj zvedavi, premišljeni in odgovorni!

 

Topel pozdrav iz uredništva revije Zmajček!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja trem bralcem, ki bodo pravilno odgovorili na spodnje vprašanje, septembrsko številko Zmajčka.

 

Nagradno vprašanje se glasi: V katero leto izhajanja vstopa revija Zmajček s septembrom 2015?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do srede, 2. septembra,  do 17.00 ure.

 

Ventilator besed bo naključno izbral tri bralce, ki bodo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, in jim podelil nagrado.

 

Nagrajenci se bodo z Revijo Zmajček dogovorili o prevzemu nagrade.

 

 Vabljeni k sodelovanju!

Komentarji

 1. David | 26.8.2015, 14:50
  Revija Zmajček praznuje svoj 22. rojstni dan, torej je odgovor: VSTOPA V 22. leto izhajanja.
 2. SonjaM | 27.8.2015, 10:16
  Ker je 22 rojstni dan že dosegla, sedaj vstopa v 23. leto izhajanja :)
 3. Janja | 29.8.2015, 13:50
  Revija vstopa v 22.leto izhajanja saj praznuje 22 rojstni dan.
 4. Andrej L. | 29.8.2015, 13:54
  Revija vstopa v 22 leto izhajanja. Septemberska izdaja št.1 letnik:22. :)
 5. Sonja | 1.9.2015, 11:03
  Se popravljam, vstopa v 22. leto izhajanja :)
 6. Mitja | 1.9.2015, 11:36
  Vstopav 22. leto izhajanja. ;)
 7. SonjaM | 2.9.2015, 10:39
  Se popravljam, vstopa v 22. leto :)
 8. Ventilator besed | 4.9.2015, 12:44
  Pozdravljeni, pravilen odgovor je v 22.leto. Tokrat smo izžrebali tri nagrajence: Janjo, Davida in Mitjo. Čestitamo! Kontaktirali vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade.
  Vsem ostalim se zahvaljujemo za sodelovanje. Lep pozdrav

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko