Nagradne igre

 • zmajcek_10

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 2.11.2015 | Komentarji 10

V novembru naravo objameta slana in mraz, zato ljudje več časa preživimo doma na toplem. Takrat so dnevi kot nalašč za branje in premišljevanje. Vabimo vas v družbo revije Zmajček, ki prinaša veliko zanimivega.

Na kar 16-stranski sredici revije najdete poučne didaktične naloge, ki so nadgrajene s priloženimi nalepkami, preizkusili se boste lahko v reševanju križanke.

Zmajček vas tudi tokrat vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili prijazno čarovnico. Če jo boste obesili pod strop, bo na metli vihrala po vaši sobi in čarala lepe stvari. V ustvarjali delavnici vam ponujamo idejo za izdelavo unikatnih zabavnih klobučkov, za posladek pa pripravite pečen kostanj v družbi buč iz mandarin.

Čakajo vas tudi nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Gozdne živali se pripravljajo na zimovanje. O zadnji zabavi pred zimo govori uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

V gozdu je zraslo nenavadno drevo, za katerega nihče ni vedel, kam sodi. Njegove iglice so bile že na pogled mehkejše in krajše, jeseni pa so se mu še čudovito obarvale. Zgodbico DOMIŠLJAVI MACESEN je napisal Igor Fabjan, ilustrirala pa Maja Lubi.

Spet vas čaka uglasbena pesem, tokrat ima naslov TIŠINA. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate sami ali pa ji prisluhnete na spletni strani www.zmajcek.net.

KAKŠNA JE TIŠINA IN KAKO DIŠI,

S KAKŠNIMI IZRAZI Z NAMI GOVORI?

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, tokrat prinaša zanimivo pripoved o gozdnem možu, ki je nekoč prebival na Osolniku nad Medvodami.

Tudi v novembrski številki ne gre brez zgodbice o Maruški, ki jih piše Mateja Reba. Tokrat se je ena Maruškina nogavica med pranjem izgubila. Žalostni Maruški očka pojasni, da odtočna cev iz pralnega stroja vodi v deželo Nogavičijo!

V tretji ZGODBE ZA POZORNO BRANJE, ki jih piše Damjana Kenda Hussu, riše pa Jure Kralj bodo otroci pri iskanju besedilnih napak spet priskočili na pomoč škratu Napakcu. Le-ta si je stesal pisalno mizo, da si bo dolge večere krajšal s pisanjem zgodb, prijateljici Klari pa mušjo hišico.

 

Sredica revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Strokovna sodelavka Petra Kastelic v novembrskem prispevku razmišlja o čustvih otrok.

 

To je bil le kratek pogled v novembrsko vsebino Zmajčka, ki v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na vprašanje, slikanico RADOVEDNA METKA avtorice Urše Krempl.

 

V vsaki številki Zmajčka podrobneje spoznamo eno žival. O kateri živali govorimo v novembrski številki?

Namig: Tokrat je to žival, ki je večinoma bele barve, med njimi pa je tudi nekaj črnih.

Črna »iščoča žival« je tudi izraz za nekoga, ki izstopa in je drugačen.

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 8.novembra, do 17.00 ure,

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 

Komentarji

 1. Monika | 2.11.2015, 20:03
  Pozdravljeni,
  gre za ovčko.
  lp
  Monika
 2. Katka | 3.11.2015, 12:29
  Ovčko
 3. Maja | 4.11.2015, 06:14
  Odgovor se glasi: OVCA! Lp, Maja
 4. Eva Kink Žerjav | 4.11.2015, 07:42
  Ovca :)
 5. Antonija | 5.11.2015, 12:21
  Odg.: ovca
 6. zvonka | 7.11.2015, 16:59
  ovčka
 7. Sonja | 7.11.2015, 21:23
  Ovca
 8. Silvija | 8.11.2015, 09:07
  To je ovca.
 9. Barbi | 10.11.2015, 11:25
  Ovčka
 10. Ventilator besed | 10.11.2015, 13:27
  Zahvaljujemo se vama za pravilen odgovor. Tokrat smo izbrali Moniko. Čestitamo! Monika, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko