Nagradne igre

  • zmajcek12

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 10.12.2015 | Komentarji 3

Dragi prijatelji!

Dobri možje nas že vabijo na decembrske prireditve in sprevode, kjer se bomo lahko srečali z njimi. Morda nas bodo vprašali, če smo bili skrbni do svojih stvari ter prijazni in pošteni do drugih ljudi in živali. Zmajčkovi bralci jim bomo zagotovo pritrdili. Vsi pa tudi dobro vemo, da »sreče ni v kupih stvari, pač pa v ljubezni, ki veže ljudi«!

 

Tudi decembrski Zmajček s svojimi vsebinami oznanja praznične dni, polne pričakovanj.

Na kar 16-stranski sredici revije najdete novoletno obarvane poučne didaktične naloge, ki so nadgrajene s priloženimi nalepkami, preizkusili se boste lahko v reševanju križanke.

Zmajček vas tudi tokrat vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili enega od dobrih mož, dimnik in smrečico in se poigrali. V ustvarjali delavnici vam ponujamo idejo za obdarovanje, in sicer tkane prtičke oz. podstavke za čajne skodelice.

 

Čakajo vas tudi nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Včasih v ihtavem decembru pozabimo na to, kaj je zares pomembno. O tem, kakšen bi moral biti praznični december,  govori uvodna pesem, ki jo je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Preberite zgodbico ŠKRATEK BABICE MARIČKE, ki jo je napisala Mateja Reba, ilustrirala pa Kristina Krhin. Babico Maričko so imeli otroci radi in so jo pogosto obiskovali. Niso pa vedeli, da babico obiskuje tudi prijazen hišni škrat.

Le kdo zadnji dan v decembru predrzno prebuja medveda iz zimskega spanja? Slikopis NOVOLETNO PRAZNOVANJE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Decembrska uglasbena pesem ima naslov LJUBEZNIVI OBISK. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate sami ali pa jo poleg mnogih drugih pesmic poslušate na Zmajčkovi zgoščenki SONČNI GAJ.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, tokrat prinaša zanimivo pripoved o hudičevem borštu na Zaplati. Preverite sami, ali je hudič iz pripovedke kaj podoben parklju, ki je v začetku decembra spremljal Miklavža.

Tudi tokrat ne gre brez zgodbice o Maruški, ki jih piše Mateja Reba. V njej se Maruška razveseli prvega snega, skupaj z očkom pa prijazno razveselita bolno sosedo in ji očistita očisti sneg pred hišo.

V vsaki številki Zmajčka podrobneje spoznamo eno žival. Tokrat je to VOLK. V pravljicah in pripovedkah je navadno zloben in nevaren. Pa ste vedeli, da je volk v resnici plašna žival? Še več zanimivega boste izvedeli v Zmajčku.

Sredica revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Strokovna sodelavka Petra Kastelic v decembrskem prispevku razmišlja tudi o tem, kako pomagati otroku, da bo obvladoval jezo.

 

To je bil le kratek pogled v najnovejšo vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

ZMAJČKOVI SODELAVCI SE VAM ZAHVALJUJEMO ZA ZAUPANJE, V LETU 2016 PA VAM ŽELIMO ZDRAVJA, SREČE TER IGRIVIH URIC OB PREBIRANJU ZMAJČKA.

V vsaki številki Zmajčka najdete tudi uganke.

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnjo uganko, glasbeno zgoščenko za otroke STO VPRAŠANJ, ki je izšla pri založbi Studio Hieroglif.

 

Uganka glasi:

 

POLNOČNO ISKRENJE

IN PRASKETANJE

ZVEZDAM SESUJE

PRAZNIČNE SANJE.

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do srede, 16. decembra, do 17.00 ure,

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

  1. Alenka R. | 12.12.2015, 12:36
    Silvestrski ognjemet.
  2. Marija Krajnc | 13.12.2015, 16:46
    Ognjemet
  3. Ventilator besed | 22.12.2015, 14:39
    Zahvaljujemo se vama za pravilen odgovor. Tokrat smo izbrali Alenko R. Čestitamo! Alenka R. kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko