Nagradne igre

 • zmajcek_11

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 24.1.2016 | Komentarji 10

Dragi prijatelji!

 

Narava, prekrita s sneženo odejo, je morda tudi vaš kraj spremenila v pravljično deželo. Bela zima nam ponuja zabavo vseh vrst – od sankanja in smučanja do izdelave sneženega moža ali celo igluja. V dolgih januarskih večerih, ko se stemni že popoldne, pa je lepo ob topli peči prebirati Zmajčka. V januarski številki vas spet čaka 16-stranska sredica z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkam, vabi vas k reševanju križank, ustvarjanju in kuhanju.

Najprej vam ponuja idejo, kako izdelati KATAPULT, nato pa še preprost kuharski namig za pripravo čokoladnih rogljičev.

Razveseljevale vas bodo mnoge nove Zmajčkove pesmi, zgodbice in uganke.

Uvodna pesem Zvezdane Majhen JANUARSKA PRAVLJICA takole opiše zimski čas:

PO DEŽELI ŽE OD VČERAJ NEPRENEHOMA SNEŽI,

IZ OGROMNE NEBNE VREČE ČIPKAST BELOPRH LETI.

Uglasbena pesem OVČKA IN ZAJČEK  govori o prav posebnem prijateljstvu. Napisala jo je Zvezdana Majhen, uglasbil  Dominik Krt, likovno pa upodobila Maja Lubi. Poleg mnogih drugih pesmic jo lahko poslušate tudi na Zmajčkovi najnovejši zgoščenki SONČNI GAJ.

V zgodbi NEZGODA MEDVEDKA PUHKA spoznamo medvedjega mladička, ki ne zna plavati. Zgodbo je napisala Tatjana Grom, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba – tokrat občuduje zbirko babičinih skodelic, vsi ljubitelji slikopisov pa se bodo razveselili zgodbe Urše Krempl NOVA PRIJATELJA, v kateri spoznamo, da je postavljanje snežakov v družbi bolj zabavno.

V peti ZGODBI ZA POZORNO BRANJE, ki jih piše Damjana Kenda Hussu, riše pa Jure Kralj, bodo otroci pri iskanju besedilnih napak spet priskočili na pomoč škratu Napakcu, ki tokrat ne najde parov svojih nogavic.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jo pripravlja Dušica Kunaver, nam prinaša zanimivo pripoved o velikanu Ledencu in gori Špik.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Če želimo, da bo otrok po svoji poti stopal trdno in samozavestno, mu moramo starši pustiti, da se včasih uči iz lastnih napak. O tem govori odličen prispevek socialne pedagoginje Petre Kastelic.

To je bil le kratek pogled v najnovejšo vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Veselimo se vaše družbe.

Prijazen pozdrav iz uredništva!

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA avtorice Urše Krempl.

Zmajček v vsaki številki podrobneje predstavi eno žival. Tokrat je to ptica, ki zelo lepo poje in je pogosto opevana v ljudskih pesmih. Pogosto jo srečamo tudi v mestnih parkih. Katera ptica je to?

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do srede, 20. januarja, do 17.00 ure,

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

 1. MARIJA KRAJNC | 16.1.2016, 08:26
  ŠKRJANČEK
 2. Maja | 19.1.2016, 22:54
  Škrjanček! :)
 3. Katka | 21.1.2016, 08:04
  Škrjanček
 4. barbi | 21.1.2016, 08:05
  odgovor je škrjanček
 5. Ventilator besed | 24.1.2016, 18:58
  Žal so vsi odgovori napačni. Naj vam malo pomagamo: ptica, ki je pogosto opevana tudi v ljudskih pesmih, je črna. Vam je namig pomagal:) .Nagradna igra je podaljšana do srede 27.1.2016., do 17h
 6. Ksenija | 24.1.2016, 19:42
  Ta ptica je kos.
 7. sonja | 24.1.2016, 20:36
  Kos
 8. Andrej | 24.1.2016, 21:18
  To je kos
 9. Majči | 25.1.2016, 08:23
  Pleši pleši, črni kos! :)
 10. Ventilator besed | 1.2.2016, 17:17
  Pravilen odgovor je kos. Tokrat smo izbrali Ksenijo. Čestitamo! Ksenija, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko