Nagradne igre

 • zmajcek_12

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 8.3.2016 | Komentarji 4

Juhuhu, v deželo prihaja pomlad! S seboj prinaša vonj po cvetju, zvok ptičjih napevov, mamine objeme in dotike toplih sončnih žarkov. Se je tudi vi veselite tako kot mi? Polna toplih in navdihujočih vsebin pa je tudi marčevska revija Zmajček.

 

Na kar 16-stranski sredici revije najdete poučne didaktične naloge, ki so nadgrajene s priloženimi nalepkami, preizkusili se boste lahko tudi v reševanju križanke.

 

Čakajo vas nove Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Zgodaj spomladi se žabice odpravijo na svatovski sprevod do sosednje vasi. Ampak kako naj varno prečkajo cesto? Odgovor poiščite v zgodbici ŽABJA SVATBA, ki jo je napisala Irma Jančar, ilustrirala pa Maja Lubi. 

V zgodbi TIHA DREVESA nas avtorica Staška Mrak Jamnik opomni na sprejemanje drugačnosti. Na svetu je vedno dovolj prostora za vse, take in drugačne.  Le zakaj torej ne bi smela skupaj rasti drevesa različnih vrst? Zgodbo je ilustrirala Kristina Krhin.

V slikopisu VRABČKOV PRVI POLET, ki ga  je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, prestrašeni vrabček zbira pogum za polet. Mu bo uspelo?

Marčevska uglasbena pesem govori o dragi mamah. Pesem NAJLEPŠE DARILO je napisala Zvezdana Majhen, uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Zarja Menart. Poleg mnogih drugih pesmic jo lahko poslušate tudi na Zmajčkovi zgoščenki SONČNI GAJ.

Tudi tokrat ne gre brez zgodbice o Maruški, ki jih piše Mateja Reba. Slaščičarski mojster je zbolel in miška Maruška bi skorajda ostala brez rojstnodnevne torte.

Rubrika o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, tokrat prinaša zanimivo pripoved o velikanu Volvelu, ki je pohorskim kmetom kradel živino.

V vsaki številki Zmajčka podrobneje spoznamo eno žival. Tokrat je to raca mlakarica, ki je pri nas najbolj znana in razširjena divja raca ter prednica vseh udomačenih rac, ki jih goji človek. Ste vedeli, da si račji par ostane zvest celo življenje?

 

Zmajček vas tudi tokrat vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko ustvarili pravo račjo družino, kuharski recept pa vas nagovarja, da si za zajtrk pripravite umešana jajčka, v obliki račk. V ustvarjali delavnici pa nikar ne spreglejte ideje Petre Korenjak Marčun, s čim obdariti mamo, babico ali teto za njen praznik.

 

Sredica revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Strokovna sodelavka Petra Kastelic v svojem članku tokrat razmišlja o vrstniškem nasilju, ki se lahko pojavi že v vrtcu.

 

To je bil le kratek pogled v najnovejšo vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Veselimo se vaše družbe!

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, glasbeno zgoščenko za otroke STO VPRAŠANJ.

 

V Zmajčkovi marčevski rubriki o slovenskih ljudskih pripovedih spoznamo velikana VOLELA. V katerem slovenskem gorovju je v davnih časih prebival? 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 13. marca, do 17.00 ure,

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

 1. Maja | 9.3.2016, 00:08
  (Mislinjsko) Pohorje! :-)
 2. Gordana Dobriha | 10.3.2016, 19:52
  Pohorrje
 3. Katka | 11.3.2016, 13:46
  Pohorje :)
 4. Ventilator besed | 14.3.2016, 19:23
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Gordano Dobriha. Čestitamo! Gordana Dobriha, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko