Nagradne igre

 • zmajcek_13

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 14.6.2016 | Komentarji 7

Poletna revija Zmajček, junij 2016 (številka 10, letnik 22)

 

Dragi otroci !

 

Prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Naj vas na vaših potepanjih spremlja tudi poletna revija Zmajček, ki je tokrat obsežnejša. Zanimive in raznovrstne vsebine prinaša na kar 80-ih straneh.

V njej boste našli sredico z didaktičnimi nalogami, nalepke in križanke, vabi vas k ustvarjanju in kuhanju. Junijski kuharski recept vas nagovarja, da pripravite osvežilen bananin sladoled, iz kartona, ki je vpet v sredino revije, pa s pomočjo škarjic in lepila pričarate morski svet!

Dolge vožnje z avtom, vlakom ali letalom so pogosto naporne tako za otroke kot tudi za

starše. Da bo letos vožnja prijetnejša in zabavnejša, vam Zmajček ponuja

idejo, kako narediti potovalni kovček aktivnosti, ki bo zaposlil vse sopotnike in pregnal dolgčas. Avtorica ideje je Petra Korenjak Marčun.

Čakajo vas po poletju dišeče Zmajčkove uganke, pesmi, slikopis in druge zgodbice.

Zgodba Damjane Kenda Hussu z naslovom VETRNICA ADAMZIJA IN RAKEC SAMO govori o čudovitem sožitju in prijateljstvu, ki so ga občudovali vsi prebivalci Modrega zaliva.

V zgodbici ZAJČEK OSLOUHEC, ki jo je napisala Riana Benko, pa spoznamo osamljenega zajčka, ki si je neskončno želel, da bi bila njegova ušesa taka, kot jih imajo drugi zajčki. Zgodbo je ilustrirala Maja Lubi.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – je končno dočakala počitnice, a njen odhod na morje so preprečili deževni oblaki. Iznajdljiva miška se domisli imenitne ideje in očkovo garažo spremeni v plažo.

V slikopisu Urše Krempl POČITNICE NA OTOKU, ki ga je ilustrirala Urška Stropnik Šonc, se ovca Klara naveliča plaže, polne glasnih turistov, in se odpravi k prijatelju na samoten otok.

Junijska igriva uglasbena pesem TRA-LA-LA DOPUST pa vabi k počitnicam na domačem vrtu. Po notnem zapisu jo lahko zaigrate ali zapojete, poleg mnogih drugih pesmic pa jo lahko poslušate na Zmajčkovi zgoščenki Sončni gaj. Avtorica besedila je Zvezdana Majhen, ilustracije Zarja Menart, glasbe pa Dominik Krt.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to rak samotar, v rubriki o slovenskih ljudskih pripovedih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, pa predstavljamo velikana Blagodeja, ki je nekoč živel v gozdovih nad Idrijo.

Pa nikar ne pozabimo na prilogo za starše, namenjeno vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Tina Plahutnik v svojem članku z naslovom DIGITALNO PRIKLJUČENI tokrat razmišlja o učinkih digitalnega sveta na otroke in starše.

 

To je bil le kratek pogled v vsebino poletnega Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Topel pozdrav iz uredništva revije Zmajček!

Želim vam sončno, razigrano in ustvarjalno poletje, jeseni pa se spet vidimo!

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno vprašanje, PAKET REVIJE ZMAJČEK (5 različnih številk iz letnika 21)

(http://www.zmajcek.net/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,22/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,51/vmcchk,1/)

Nagradno vprašanje glasi:

 

Koliko parov nog ima rak samotar?

 

To in še marsikaj zanimivega o njem lahko preberete v poletni številki Zmajčka …

 

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 19. junija, do 17.00 ure,

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

 

 

 

 

Komentarji

 1. Senka Talić | 14.6.2016, 22:04
  Rak samotar ima 5 parov nog.
 2. Marija Krajnc | 15.6.2016, 08:05
  Rak samotar ima 5 parov nog hodilk
 3. Marusa M. Lavrencic | 15.6.2016, 09:45
  Rak samotar ima pet parov nog.
 4. Katka | 15.6.2016, 10:53
  pet parov nog
 5. BARBI | 15.6.2016, 10:53
  5 parov nog
 6. Alenka R. | 16.6.2016, 00:05
  Rak samotar ima 5 parov nog.
 7. Ventilator besed | 25.6.2016, 16:01
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Senko Talić. Čestitamo! Senka Talić, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko