Nagradne igre

 • zmajcek_september

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 5.9.2016 | Komentarji 6

Septembra se otroci s sončnimi poljubi na licih ponovno odpravijo v vrtce in šole. Malčke v vrtcu čakajo igre, šolarje pa zvedavo nabiranje znanja. Z igrivimi vsebinami jim bo celo leto naklonjena tudi REVIJA ZMAJČEK! Pomagala jim bo pri učenju in igri, spodbujala vedoželjnost in jih opogumljala za nove naloge.

 

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša septembrska številka? Sredinska sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Zmajček vas bo tudi letos vabil k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko septembra sestavili čebelico, za začetek šolskega leta, ko je na naših mizah že vse pripravljeno za nova ustvarjanja, pa vam ponujamo idejo, kako izdelati stojalo za svinčnike v obliki gradu.

Vse male in malce večje kuharje bo navdušil kuharski recept – priprava sladkih čebelic bo zanje preprosta in zabavna.

 

V septembrski številki Zmajčka vas seveda čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice … Zgodba Toma Kočarja O LISJAKU IN VRANI, ki jo je ilustrirala Kristina Krhin, vam bo prišepnila, kako prelisičiti lisjaka, tudi letos pa vas bo v vsaki številki Zmajčka pričakal slikopis. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Septembrski slikopis ima naslov ZAJEC NA TRŽNICI, napisala ga je Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

 

Pisateljica Mateja Reba vas bo tudi letos razveseljevala z dogodivščinami Miške Maruške. V septembrski zgodbi si kupi čarobni kovček za ustvarjanje, med risanjem pa jo preseneti jesenski veter …

 

Škratek Napakec bo v svojih zgodbah za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda Hussu in riše Jure Kralj, vesel pomoči malih bralcev. V njegove zgodbe se namreč rade pritihotapijo napake. Usmerjena pozornost je za otroke pogosto »trd oreh, a imenitne in jezikovne bogate zgodbe o Napakcu bodo otroke zagotovo pritegnile.

 

Skupaj z Zmajčkom se boste letos sprehajali skozi umetnost, v septembrski številki vas odpelje k Robbovem vodnjaku, v naslednjih številkah pa v muzej, galerijo in še kam … Prispevke o umetnosti piše Tina Kralj.

 

Zmajček bo v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Septembra je to čebela. Razvajal vas bo s čarnimi ljudskimi zgodbami, povezanimi s slovenskimi mesti, ki jih za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Septembrska številka prinaša pripoved o domžalskih slamnikih.

 

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja  Petra Kastelic v septembrskem prispevku razmišlja o novih začetkih in odgovornosti.

 

To je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki v resnici ponuja še mnogo več. Vsem vrtičkarjem in šolarjem želimo sončno jesen in da bi bili vsak dan bolj zvedavi, premišljeni in odgovorni!

Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA avtorice Urše Krempl.

Nagradno vprašanje glasi:

V kateri letnik izhajanja vstopa revija Zmajček s septembrsko številko?

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 11. septembra, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

 1. barbara | 7.9.2016, 09:46
  23
 2. Alenka R. | 11.9.2016, 08:05
  Letnik 23.
 3. Renata | 11.9.2016, 16:17
  23
 4. Grega | 11.9.2016, 16:30
  23
 5. Marija Krajnc | 11.9.2016, 18:36
  V 23. letnik
 6. Ventilator besed | 19.9.2016, 14:53
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Renato. Čestitamo! Renata, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko