Nagradne igre

 • zmajcek_14

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 16.10.2016 | Komentarji 9

Dragi prijatelji!

V času, ko postaja drevje zlatorumeno praznujemo tudi teden otroka. Takrat znova poudarimo resnico, da so otroci naše največje bogastvo. Prav njim je namenjena revija Zmajček. Oktobrska številka je še posebej zanimiva in pisana, tako kot je očarljiva in darežljiva jesen.

 

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša oktobrska številka revije Zmajček? Sredinska didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Seveda vas čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

V zgodbici ČUDOVIT JESENSKI DAN, ki jo je napisal in ilustriral Jure Kralj, veveriček spozna, da je lahko lepo vreme za nekoga grdo in obratno.

V Maruškini ulici se tokrat dogajajo čudne stvari. Sosedje pogrešajo cel kup najrazličnejših predmetov in miška Maruška nikjer ne najde svojega gumba. Se po soseski potika tat? Zgodbe o Maruški piše Mateja Reba.

Nabiralci gob se jeseni s košarico že zjutraj odpravijo v gozd. O tem govori tudi pesem Zvezdane Majhen JESENSKI DAN, ki jo je ilustrirala Maja Lubi. 

Slikopis Urše Krempl ima naslov JESENSKA KOPEL, ilustrirala pa ga je Urška Stropnik Šonc. Le kaj bo ježek počel z vozičkom, polnim listja?

 

Zmajček vas vabi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko izdelali gasilski avto in se igrali požar, družabna igra DELUJMO PREVENTIVNO pa vas bo opomnila, kaj vse lahko storimo, da do požara in drugih nesreč sploh ne bi prišlo.

Z malo ustvarjalnosti lahko naredite čisto pravo garažo in vanjo parkirate vse svoje male avtomobilčke. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Vse male in malce večje kuharje, ki imajo radi gobe, pa bo navdušil kuharski recept. Pripravili bomo polnjene klobučke.

 

Skupaj z Zmajčkom se spet prehajamo skozi umetnost, v oktobrski številki gremo v slikarski atelje. Spoznali bomo slikarja Gabrijela Stupico in njegovo sliko Avtoportret s hčerko. Prispevke o umetnosti piše Tina Kralj.

 

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Oktobra je to pes. Skupaj bomo spoznali, da je imeti psa lepo, a tudi odgovorno.

Zanimive ljudske zgodbe, povezane s slovenskimi mesti, za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Oktobrska številka prinaša pripoved o ribniški ribici.

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v oktobrskem prispevku razmišlja o komunikaciji med otroki in odraslimi.

 

To je bil le kratek pogled v oktobrsko vsebino Zmajčka, ki v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!


 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, knjigo MALI USTAVARJALCI avtorice Petre Korenjak Marčun.

Nagradno vprašanje glasi:

Koliko strani obsega revija Zmajček?

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do petka, 21. oktobra, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

 1. Valentina | 16.10.2016, 19:51
  Odgovor: 64 strani
 2. Nina | 16.10.2016, 20:09
  64 strani
 3. Andrej | 16.10.2016, 20:10
  64 strani
 4. Renata | 16.10.2016, 21:13
  64 strani
 5. Patricija | 16.10.2016, 23:55
  64 strani
 6. Katja | 17.10.2016, 07:36
  64 strani
 7. Silvija | 18.10.2016, 16:18
  64 strani
 8. Alenka R. | 19.10.2016, 00:02
  64 strani.
 9. Ventilator besed | 2.11.2016, 22:24
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Valentino. Čestitamo! Valentina, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko