Nagradne igre

  • zmajcek_15

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 8.12.2016 | Komentarji 1


Dragi prijatelji!

 

Preden bo december prismučal do Silvestra, zadnjega dneva v letu, nas čaka še veliko zanimivega. Risali ali pisali bomo dobrim možem, pošiljali čestitke in obiskovali prireditve. Veselo bo tudi v družbi revije Zmajček. Decembrska številka vam na 64-ih straneh prinaša novoletno obarvane zgodbice, praznične ideje za ustvarjanje in kuhanje, s pisanimi lučkami okrašene naloge ...

 

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Seveda vas čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

Tu in tam Miklavž, dedek Mraz in Božiček prejmejo pisma s posebno željo: DA BI BILO NA SVETU VEČ DOBROTE. Takšno prošnjo je na Božička naslovila tudi pesnica Zvezdana Majhen v uvodni pesmici BOŽIČKOV ODGOVOR. Ilustracija je delo Maje Lubi.

V zgodbici, ki jo je napisala Maja Furman, ilustrirala pa Kristina Krhin, je čevljar pozabil zapreti pipo v čevljarnici in nastala je poplava. Ali tudi vas zanima, če so čevlji ostali na suhem?

Družina miške Maruške tokrat nikjer ne najde škatle z novoletnimi okraski. Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. 

Nekega dne se otroci ne zmenijo za snežaka, ki stoji sredi parka. Golob mu pojasni, da je božični večer. Slikopis je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili Božičkovo vprego, z malo ustvarjalnosti pa lahko naredite prav posebne novoletne okraske – škratke ali pa posebnega dolgobradega  Božička, s katerim boste odštevali dneve do božičnega večera.Avtorica ustvarjalnih namigov je Petra Korenjak Marčun.

Vse male in malce večje kuharje bo navdušil kuharski recept. Pripravili bomo dišeče in hrustljave mandlje v plaščku.

Skupaj z Zmajčkom se spet prehajamo skozi umetnost, v oktobrski številki bomo obiskali grad Jamo pri Postojni. Ste vedeli, da je vklesan v živo steno in da je poln skrivnostnih rovov? Prispevke o umetnosti piše Tina Kralj.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Decembra je to pingvin. Ste vedeli, da se lahko ti odlični plavalci in potapljači potopijo celo do 20 metrov globine?

Zanimive ljudske zgodbe, povezane s slovenskimi mesti, za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Decembrska številka prinaša pripoved o ljubljanskem zmaju.

Sredinska priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v decembrskem prispevku razmišlja o SPOŠTOVANJU. Je spoštovanje enosmeren ali dvosmeren proces?

To je bil le kratek pogled v decembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!

SREČNO!


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, pobarvanko za otroke ŽIVALSKI STARŠI IN OTROCI.

Uganko je napisala Zvezdana Majhen in je poleg drugih ugank objavljena v decembrski številki Zmajčka.

 

STVAREM IN LJUDEM

JE NEVIDNI VLADAR,

MERI GA URA,

KONČA PA GROBAR.

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do petka, 16. novembra, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo pravilno odgovoril, in mu podelil nagrado.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

  1. Alenka R. | 9.12.2016, 15:48
    Čas

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko