Nagradne igre

  • zmajcek_16

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 16.1.2017 | Komentarji 1

 

 

Dragi prijatelji!

Januar je zimski mesec, zato vsi komaj čakamo na sneg. Verjamemo, da pride! Takrat bomo skozi okna toplih sob opazovali snežinke, ki naletavajo v zimskem vetru. Nato pa zgradili snežaka, izdelali iglu, se sankali … To bo zabavno! V dolgih januarskih večerih, ko se stemni že popoldne, pa bomo spet prebirali revijo Zmajček.

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Seveda vas čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

Zvezdana Majhen v uvodni pesmici SREČA IN SMOLA razmišlja o tem, da je lahko tudi smola dobra izkušnja, ob kateri se učimo večje skrbnosti in pazljivosti. Pesem je ilustrirala Maja Lubi.

Januarska uglasbena pesem je čarobno dremava, njen naslov je ZIMSKO SPANJE, govori pa o medvedku, ki se sredi zimskega počitka odpravi na potep. Avtorica besedila je Damjana Kenda Hussu, ilustracije Zarja Menart, glasbe pa Dominik Krt.

V slikopisu NAJ BO DOLGA ZIMA, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, lahko preberete, zakaj imata muc in muca rada zimo. Kaj pa vi?

Na hribu za vasjo si neke noči snežak zaželi, da bi se njegov lonec spremenil v čudežni lonec in bi lahko razveselil otroke in jih obdaroval. Ali se mu je želja izpolnila, izveste v zgodbi Irme Jančar SNEŽAKOV ČUDEŽNI LONEC. Ilustracije so delo Kristine Krhin.

Tokrat je miško Maruško babica naučila plesti. Le kaj je nastalo pod njenimi pletilkami? Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. 

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. Se kdaj zazrete v nočno nebo in vprašate, kako bi bilo poleteti v vesolje? S pomočjo ustvarjalnega namiga Petre Korenjak Marčun izdelajte svojo raketo in v vesolje poletite skozi igro. Skuhate pa lahko tudi hrustljave rakete iz tortilj in z njimi presenetite prijatelje.

Na kartonu vas tokrat čaka družabna igra ZIMSKO VESELJE. Za igro boste potrebovali le kocko in igralne figurice.

Skupaj z Zmajčkom se spet prehajamo skozi umetnost, v januarski številki tako občudujemo magično sliko Ivane Kobilice KOFETARICA Prispevke o umetnosti piše Tina Kralj.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Januarja je to KOZA. Ste vedeli, da izdelki iz kozjega mleka, sodijo med najbolj zdravilna hranila, kar jih pozna človeštvo?

Ste se kdaj vprašali, zakaj je v škofjeloškem mestnem grbu zamorec? Odgovor poiščite v Zmajčku. Zanimive ljudske zgodbe, povezane s slovenskimi mesti, za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc.

 

Sredinska priloga revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Socialna pedagoginja Petra Kastelic v januarskem prispevku razmišlja o pravici otrok, da so varni, močni in svobodni, ter o tem, kaj lahko storimo, da okrepimo otrokovo notranjo moč.

To je bil le kratek pogled v januarsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več.

NAGRADNA IGRA:

Nagradna igra revije Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed:

 

V zgodbe o škratku Napakcu, ki jih v reviji Zmajček piše Damjana Kenda Hussu in riše Jure Kralj, se rade pritihotapijo napake. V spodnjem odlomku iz januarske prigode sta kar dve napaki …

 

 

MUHA KLARA JE ŽE TRDNO SPALA, KO JE NAPAKEC SEDEL ZA MIZO IN PRIŽGAL SONČNO LUČKO. S PISANJEM SI JE NAMERAVAL KRAJŠATI ČAS DO JUTRA, KO BO POLNA LUNA KONČNO ZAŠLA. TODA ŽE PRI DRUGEM ODSTAVKU SO MU OČI LEZLE NARAZEN. DA BI SE ZBISTRIL, JE NAREDIL DESET POČEPOV, V POLENO VRGEL NEKAJ KAMINOV IN SI SKUHAL POŽIVLJAJOČ ČAJ.

 

 

Svoj odgovor oddajte v komentar navedenega članka na spletni strani Ventilatorja besed najkasneje do nedelje, 22. januarja, do 17.00 ure.

Ventilator besed bo naključno izbral enega bralca, ki bo našel obe napaki, in mu podelil nagrado knjigo za otroke MALI USTVARJALCI avtorice Petre Korenjak Marčun.

Nagrajenec se bo z Revijo Zmajček dogovoril o prevzemu nagrade.

Komentarji

  1. MAJ BUTALA | 16.1.2017, 09:44
    v stavku: TODA ŽE PRI DRUGEM ODSTAVKU SO MU OČI LEZLE NARAZEN bi moralo pisati ...SO MU OČI LEZLE SKUPAJ.
    v stavku: DA BI SE ZBISTRIL, JE NAREDIL DESET POČEPOV, V POLENO VRGEL NEKAJ KAMINOV IN SI SKUHAL POŽIVLJAJOČ ČAJ bi moralo pisati ...V KAMIN VRGEL NEKAJ POLEN IN ....

    lp,
    Maj

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko