Nagradne igre

  • zmajcek_17

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 5.2.2017 | Komentarji 0

 

Dragi prijatelji!

Najkrajši mesec v letu nam prinaša veliko zanimivega –  Valentinovo, počitnice, norčavi pust in krofe ter seveda kulturni praznik, ko se spominjamo našega velikega pesnika Franceta Prešerna. Tako kot mesec februar pa je pestra tudi otroška revija Zmajček!

 

Didaktična sredica na 16-ih straneh vas bo navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi z nalepkami, preizkusili se boste lahko v reševanju križanke.

Seveda pa vas čakajo tudi nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

Zvezdana Majhen nam v uvodni pesmi DOMIŠLJIJSKA GNEČA sporoča, da je pisanje zgodb in pesmi zahtevno delo. Pesem je ilustrirala Maja Lubi.

V slikopisu ŠE VEDNO JE ZIMA, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, je oglašanje ptic prebudilo medveda. »Je res že pomlad?« se je spraševal.

Ste vedeli, da so lahko pravljice zdravilne? Katera pravljica pomaga, če te boli trebušček, in katera, ko te boli glava, preberite v zgodbici ZDRAVILNE PRAVLJICE, ki jo je napisala Nina Mazi, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Zgodbe o miški Maruški v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko. Tokrat bo soboslikar prepleskal Maruškino sobo. »Vsaka stena naj bo druge barve!« si zaželi miška. Na koncu je Maruškina soba zares nekaj posebnega …

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. Bi se za pusta radi preoblekli v prijaznega klovna, ki prikliče nasmeh na usta mimoidočih in dobi slasten krof? Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun. Lahko pa poiščete kuharski recept, si zavežete predpasnike in spečete slastne kruhove snežake. Iz kartona na sredini revije lahko tokrat sestavite kralja in kraljico. Z njima se igrajte pustni karneval ali pa ju postavite na okensko polico.  

Skupaj z Zmajčkom in umetnostno zgodovinarko Tino Kralj se spet prehajamo skozi umetnost, v februarski številki tako občudujemo Prešernov spomenik v Ljubljani.

V vsaki številki podrobno predstavimo eno žival. Januarja je to OSEL. Ste vedeli, da se je egipčanska kraljica Kleopatra kopala v oslovskem mleku in tako negovala svojo lepoto?

Zanimive ljudske zgodbe, povezane s slovenskimi mesti, za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Tokrat smo se odpravili v Kamnik in obudili zgodbo o grofici Veroniki.

Sredinska priloga revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v februarskem prispevku razmišlja o LJUBEZNI, torej o gonilu, ki osmišlja naše bivanje.

 

To je bil le kratek pogled v februarsko vsebino Zmajčka, ki pa nam v resnici ponuja še mnogo več.

V mesecu kulture le obiščimo kakšno kulturno prireditev, muzej ali galerijo, berimo knjige in Zmajčka … Ob vsem tem pa nikar ne pozabimo na srčno kulturo!

 

Prijazen pozdrav iz uredništva!


 

 

 

 

 

 

 

Nagradna igra revije Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed

 

Kaj je osrednja tema februarskega članka v sredinski prilogi revije Zmajček, ki nosi naslov BREZ TRDE HOJE DO DOBRE VZGOJE?

 

Bralcu, ki bo do 21. februarja 2017pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali izvod marčevske revije Zmajček, ki izide 27. februarja.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko