Nagradne igre

 • zmajcek1_4

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 19.3.2017 | Komentarji 8

V mesecu marcu ima pomlad rojstni dan. Na travnikih bodo pognale cvetlice, popki na grmičkih in drevju pa bodo privabljali prve čebelice. Ni naključje, da prav ta mesec praznujejo tudi vse mame sveta …

Polna toplih in navdihujočih vsebin pa je tudi  marčevska revija Zmajček.

 

Didaktična sredica na 16-ih straneh vam prinaša zanimive in poučne naloge, nadgrajene z nalepkami, preizkusili se boste lahko v reševanju križanke.

Seveda vas čakajo tudi nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

Uvodna pesem Zvezdane Majhen, ki je posvečena mamicam in ima naslov ISKREN POLJUB, nam sporoča, da so mame bolj kot dragih daril vesele naše ljubezni in spoštovanja. Pesem je ilustrirala Maja Lubi.

Pomlad je končno prebudila tudi medveda. Slikopis POMLADNO PREBUJANJE je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

»Tudi medvedi si včasih želijo, da bi imeli medvedka, ko spijo …« tako je v marčevski  uglasbeni pesmici MEDVEDKOV MEDVEDEK napisala Damjana Kenda Hussu. Uglasbil jo je Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Kristina Krhin.

V zgodbi LISJAK IN VEVERICA je veverica spekla lešnikove piškote in nanjo povabila prijatelje. Če ne bi bilo Lisjaka, veverica sploh ne bi vedela, da ima pekarno. Zgodbo je napisal Tomo Kočar, ilustrirala pa Erika Omerzel Vujić.

Zgodbe o miški Maruški v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko. Pomlad je čas za vrtnarjenje in tudi miška Maruška je uredila svojo gredico. Le kaj bo zraslo na njej?

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. V mesecu, ko praznujemo svetovni dan lutk lahko naredimo svoje senčno gledališče in zaigramo predstavo za družino in prijatelje. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Po predstavi pripravite še kulinarično pogostitev. Zavežite si predpasnike in specite palačinke v obliki sovic.  Recept zanje najdete v Zmajčku.

Iz kartona na sredini revije tokrat sestavite krtka vrtnarja. Ko bo prekopal in zalil gredico, bo lep okras na okenski polici.  

Skupaj z Zmajčkom in umetnostno zgodovinarko Tino Kralj se tudi marca prehajamo skozi umetnost in občudujemo vaško situlo.  

V vsaki številki podrobno predstavimo eno žival. Marca je to KRT. Ste vedeli, da so lahko njegovi podzemni rovi dolgi tudi do 50 metrov.

Zanimive ljudske zgodbe, povezane s slovenskimi mesti, za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Tokrat boste izvedeli, zakaj ima mesto Višnja Gora v svojem grbu polža.

Sredinska priloga revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo.
Avtorica Petra Kastelic v marčevskem prispevku razmišlja o virtualnem otroštvu. Splošno mnenje je znano: pretirana uporaba računalnikov, tablic, telefonov je škodljiva. Splošno dejstvo pa je, da otroci pretirano uporabljajo vse našteto. Zanimivo, kajne?

 

To je bil le kratek pogled v marčevsko vsebino Zmajčka, ki pa nam v resnici ponuja še mnogo več.

 

 

 

 

Nagradna igra revije Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed:

 

V rubriki Sprehod skozi umetnost tokrat spoznavamo posebno situlo – železno posodo z držalom, ki je najverjetneje nastala v 5. stoletju pred našim štetjem. V katerem slovenskem kraju so jo našli?

 

Bralcu, ki bo do 25. Marca 2017 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali izvod aprilske revije Zmajček, ki izide 31. marca.

Komentarji

 1. Alenka R. | 22.3.2017, 23:32
  Našli do jo v Vačah, blizu Litije.
 2. janju | 23.3.2017, 13:52
  V Vačah
 3. Andrej | 23.3.2017, 13:54
  V Vačah
 4. janju | 23.3.2017, 13:55
  V Vačah
 5. erika | 25.3.2017, 17:31
  v Vačah
 6. naja | 25.3.2017, 17:54
  v Vačah
 7. RENATA | 6.4.2017, 10:14
  "vaško situlo" so našli v Vačah
 8. Ventilator besed | 6.5.2017, 13:48
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Janjo. Čestitamo! Janja, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko