Nagradne igre

  • zmajcek_18

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 12.6.2017 | Komentarji 2

Poletna revija Zmajček, junij 2017 (številka 10, letnik 23)

 

Dragi prijatelji!

Prihaja sončno poletje, čas počitnic in potovanj. Naj vas na vaših potepanjih spremlja tudi poletna revija Zmajček, ki je tokrat obsežnejša. Zanimive in raznovrstne vsebine prinaša na kar 80-ih straneh. V njej boste našli zgodbe, uganke in pesmi, sredico z didaktičnimi nalogami, nalepke in križanke, ustvarjalne namige ...

 

Uvodna pesem Zvezdane Majhen PLANINSKI POTEP vabi v gore. Greste z nami tudi vi? Avtorica obljublja: »VSAK, KI ZMORE TAK PODVIG, BO DOBIL PLANINSKI ŽIG!«  Pesem je ilustrirala Maja Lubi.

Riba Valerija bi rada odprla restavracijo z morsko vodo in zanjo zaračunavala kristalne kamenčke. Ji bo uspelo? Zgodbo RIBJA RESTAVRACIJA je napisala Damjana Kenda Hussu, ilustrirala pa Kristina Krhin.

Miška Maruška – zgodbice o njej v vsaki številki piše Mateja Reba, ilustrira pa Tina Perko – tokrat nabira borovnice. A borovnice so majhne, njeni prstki pa ne ravno spretni. Bo zmogla nabrati polno kanglico?

V slikopisu PRVIČ NA MORJE, ki ga je napisala Urša Krempl in ilustrirala Urška Stropnik Šonc, se Medved in lisica odpravita na morje in ugotovita, da je slano kot presta.

Junijsko igrivo uglasbeno pesem MALINE lahko tudi zaigrate ali zapojete po notnem zapisu. Avtorica besedila je Damjana Kenda Hussu, ilustriral jo je Jure Kralj, uglasbil pa Dominik Krt.

Ste že kdaj žonglirali? Izdelajte svoj gibalno plesni rekvizit POI in se preizkusite v spretnosti vrtenja. Avtorica ustvarjalne ideje je Petra Korenjak Marčun.

Tudi v junijski številki najdete kuharski recept. V vročih dneh se prileže nekaj osvežilnega. Sadna pica bo navdušila otroke in odrasle, pri pripravi pa lahko sodelujejo tudi najmlajši kuharji.

Na kartonu, ki je vpet v sredino revije, tokrat najdete družabno igro, ki se jo lahko igrate na vrtu ali celo na plaži. S prijateljem se spremenita v gusarje in odplujta na odprto morje.

V vsaki številki Zmajčka podrobno spoznamo eno žival, tokrat je to meduza. Ste vedeli, da ni morja na svetu, kjer ne bi živele meduze, in da so na svetu že preko 500 milijonov let?

V rubriki o ljudskih pripovedkah o slovenskih krajih, ki jih za Zmajčka prireja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc, gremo tokrat v Izolo. Ali veste, zakaj ima v mestnem grbu belega goloba?

Pa nikar ne pozabimo na sredinsko prilogo BREZ TRDE HOJE DO DOBRE VZGOJE, namenjeno staršem in vsem, ki se ukvarjajo z otroki. Ste se že kdaj z dopusta vrnili še bolj utrujeni, kot ste bili ob odhodu? Tina Plahutnik v svojem članku z naslovom DRUŽINSKI DOPUST JE LAHKO PRIJETEN razmišlja o pomembnosti načrtovanja. Tako bo naš dopust verjetneje bolj sproščen, povezovalen in prijeten.

 

To je bil le kratek pogled v vsebino poletnega Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Želimo vam z dobro voljo obarvano poletje.  Zmajček bo del svojih počitnic namenil snovanju novega letnika revije. Obljublja, da bo še bolj privlačen in zanimiv, ter vas jeseni spet vabi k branju!

 

 

 

Nagradna igra revije Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed:

 

Koliko strani ima poletna številka revije Zmajček?

Bralcu, ki bo do 20. junija 2017 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali PAKET REVIJE ZMAJČEK (5 različnih številk iz letnika 22)

http://www.zmajcek.net/component/page,shop.product_details/flypage,shop.flypage/product_id,22/category_id,1/manufacturer_id,0/option,com_virtuemart/Itemid,51/vmcchk,1/)

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarji

  1. Janja | 3.8.2017, 10:38
    80 strani
  2. Janja | 3.8.2017, 16:42
    80 strani

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko