Nagradne igre

 • zmajcek_09-2017_naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 1.9.2017 | Komentarji 6

 

REVIJA ZMAJČEK - LEPOSLOVNA IN POUČNA REVIJA Z DIDAKTIČNIMI VSEBINAMI ZA OTROKE!

 

Že 24. leto se številni otroci navdušujejo nad revijo Zmajček. Prinaša jim skrbno izbrane literarne in didaktične vsebine, raznovrstne žanre in rubrike … Z igrivimi vsebinami pomaga pri učenju in igri, spodbuja vedoželjnost in omogoča spoznavanje različnih svetov. Zmajček opravlja tudi pomembno vlogo pri razvijanju zgodnje pismenosti, bralne kulture in ustvarjalnosti.

 

In kaj vam na 64-ih straneh prinaša septembrska številka? Sredinski del bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Tokrat vam ponuja super idejo, kako izdelati okvir za spomine. Vanj lahko pripnete razglednice, fotografije poletnih dogodivščin … ali pa kar šolski urnik. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Iz delov na kartonu boste lahko septembra sestavili učiteljico in učenca ter se igrali šolo. 

Vse male in malce večje kuharje pa bo navdušil preprost in okusen kuharski recept – jagodni škratki.

 

Čakajo vas  seveda tudi nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkova septembrska uvodna pesem SONČNA KRALJEVINA je predvsem spodbuda za vse tiste, ki te dni prvič vstopajo v šolo, pesem PRVIČ V VRTEC pa nagovarja 'vrtičkarje'. Pesmi je napisala Zvezdana Majhen, prvo je ilustrirala Maja Lubi, drugo pa Urška Stropnik Šonc.

Zgodba Patricije Peršolja PAULINA, KAJ PA ŠOLA z ilustracijami Kristine Krhin vam bo razkrila, da je lahko šola zabavna in vznemirljiva, pisateljica Mateja Reba pa vas bo tudi letos razveseljevala z dogodivščinami miške Maruške. V septembrski zgodbi RDEČI ČEVELJCI se je razveselila prav posebnega darila …

Škratek Napakec, ki v septembrski številki postane varuh okolja, bo v svojih zgodbah za pozorno branje, ki jih piše Damjana Kenda Hussu in riše Jure Kralj, spet vesel pomoči malih bralcev. V njegove zgodbe se namreč rade pritihotapijo napake. Usmerjena pozornost je za otroke pogosto »trd oreh, a imenitne in jezikovne bogate zgodbe o Napakcu bodo otroke zagotovo pritegnile.

Tudi letos vas bo v vsaki številki Zmajčka pričakal slikopis. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju. Septembrski slikopis ima naslov DOLGČAS, napisala ga je Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

 

Skupaj z Zmajčkom boste letos spoznavali poklice, v septembrski številki UČITELJICO, v naslednjih pa morda zobozdravnika, frizerja in še marsikaj … Prispevke o poklicih piše Urša Krempl.

 

Zmajček bo v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Septembra je to LEV. Ste vedeli, da je njegovo rjovenje slišati do 8 kilometrov daleč? Ko boste izvedeli vse o levih, boste lahko zapeli in zaigrali še LEVOVO PESMICO. Napisala jo je Barbara Gregorič Gorenc, uglasbil Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Maja Lubi.

Zmajček vam bo letos predstavljal junake ljudskega izročila. Čarne ljudske zgodbe za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Septembrska številka prinaša pripoved o slovenski kraljici Vidi.

 

Sredica revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. KAJ MORAMO STARŠI VEDETI PRED ZAČETKOM ŠOLE je naslov Zmajčkovega septembrskega članka za starše, ki ga je napisala socialna pedagoginja Petra Kastelic. Avtorica v njem razmišlja predvsem o vstopu v šolo, ki s seboj prinaša prijetno vznemirjenje, po drugi strani pa tudi strah pred neznanimi in novimi stvarmi ….

To je bil le kratek pogled v septembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

 

 

 

 

Nagradno vprašanje

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja enemu izmed bralcev, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA avtorice Urše Krempl.

 

V kateri letnik izhajanja vstopa revija Zmajček s septembrsko številko?

 

Bralcu, ki bo do vključno 8. septembra 2017 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali didaktični delovni zvezek ABECEDNA STAVNICA avtorice Urše Krempl.

Komentarji

 1. Janja | 2.9.2017, 17:01
  Letnik 24.
 2. Dragica Markun | 4.9.2017, 09:27
  24 let
 3. Renata Butala | 5.9.2017, 13:05
  24 let izhajanja revije Zmajček
 4. Andrej | 6.9.2017, 11:41
  24 let izhajanja revije
 5. nataša | 6.9.2017, 20:11
  revija Zmajček izhaja 24 let
 6. Ventilator besed | 12.10.2017, 20:54
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Renato. Čestitamo! Renata, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko