Nagradne igre

  • zmajcek_19

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 13.10.2017 | Komentarji 1

 Predstavitev oktobrske številke (št. 2, letnik 24)

 

Dragi prijatelji!

 

Pisane drevesne krošnje, hladnejša in meglena jutra, vonj pečenega kostanja … vse to in še več je jesen! Ste se je tudi vi razveselili tako kot mi? Jesensko barvitost, igrivost in raznolikost pa najdete tudi v oktobrski številki Zmajček. In kaj vam prinaša?

 

Čakajo vas  seveda nove uganke, pesmi in zgodbice …

Zmajčkovi bralci vedo, da je svet ena sama skupna domovina, zato oktobrska uvodna pesem pravi takole:

»SVET JE VELIKANSKI PROSTOR ZA SOŽITJE,
V NJEM JE DRAGOCENO ČISTO VSAKO BITJE!«

Pesem SVET IN TI je napisala Zvezdana Majhen, ilustrirala pa Maja Lubi.

V zgodbi Maje Furman KRTEK ŽELI VEDETI, KAKŠNO JE SONCE preberite, kaj so slepemu krtu o soncu povedali miška, zajček in druge živali. Zgodbo je ilustrirala Kristina Krhin.

Pisateljica Mateja Reba vas tudi ta mesec razveseljuje z dogodivščino miške Maruške. V oktobrski zgodbi se Maruška loti pranja perila. Ji bo uspelo?

 Škratek Napakec odkrije jamo za prijatelja medveda. V zgodbo pa so se spet pritihotapile napake, ki jih bodo mali bralci z malce pozornosti zagotovo odkrili. Napakčeve dogodivščine piše Damjana Kenda Hussu, ilustrira pa Jure Kralj.

Preden se štorklja odpravi na dolgo pot, jo sosed petelin povabi na čaj in klepet. Oktobrski slikopis, ki ga je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc, ima naslov JESENSKO POTOVANJE. Tisti, ki že znajo brati, si bodo ob njem bogatili besedni zaklad, najmanjši pa bodo lahko aktivno sodelovali pri branju.

Oktobrska uglasbena pesem govori o strahu. Preženite ga tako, da se naučite prikupno pesem, ki jo je napisala Barbara Gregorič Gorenc, uglasbil Dominik Krt, likovno pa jo je upodobila Andreja Gregorič.

Sredinski del revije bo otroke navdušil z didaktičnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko tudi v reševanju križanke.

Zmajček v vsaki številki vabi k ustvarjanju! Tokrat ponuja preprosto idejo, kako s šivanjem in vozlanjem izdelati prijaznega leva ali sočno hruško. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Kuharska rubrika vabi, da si zavežete predpasnike. V oktobrskem Zmajčku najdete preprost recept za špagetnega pošastka.

Iz delov na kartonu tokrat sestavite štorkljo in njeno gnezdo ter jo pospremite na dolgo pot v toplejše kraje.   

 

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavi eno žival. Oktobra je to krokodil. Ste vedeli, da krokodilu zraste nov zob, če kakšnega izgubijo?

Tudi letos spoznavamo junake ljudskega izročila. Čarne ljudske zgodbe za Zmajčka zbira Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. Oktobrska številka prinaša pripoved o kralju, ki spi v votlini, njegova bela brada pa se ovija okrog mize …

Sredica revije je namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. VZGOJA ZA POTROŠNIŠTVO je naslov Zmajčkovega oktobrskega članka za starše, ki ga je napisala avtorica Tina Plahutnik. Otroci namreč vstopijo v potrošniški svet že zelo zgodaj, potrošništva pa se učijo tudi od staršev.

To je bil le kratek pogled v oktobrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v Zmajčkovo družbo!

 

Več informacij o reviji najdete na www.zmajcek.net

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodnje vprašanje, glasbeno zgoščenko za otroke STO VPRAŠANJ.

 

O katerem slovenskem junaku ljudskega izročila govori zgodbica, ki jo je za oktobrskega Zmajčka priredila Dušica Kunaver, ilustrirala pa Irena Gubanc. Namig poiščite v zgornji predstavitvi.

 

Bralcu, ki bo do vključno 20. oktobra 2017 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali glasbeno zgoščenko za otroke STO VPRAŠANJ.

 

Komentarji

  1. RENATA BUTALA | 16.10.2017, 12:33
    Zgodbica govori o kralju Matjažu.

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko