Nagradne igre

 • zmajcek_12-2017_naslovnica

Nagradna igra revije Zmajček

Ventilator besed | 8.12.2017 | Komentarji 8

 

Dragi prijatelji!

 

Preden bo december prismučal do Silvestra, zadnjega dneva v letu, nas čaka še veliko zanimivega. Pisali bomo dobrim možem, pošiljali čestitke, se družili s prijatelji in obiskovali prireditve. Veselo bo tudi v družbi revije Zmajček. Decembrska številka vam na 64-ih straneh prinaša novoletno obarvane zgodbice in pesmi, praznične ideje za ustvarjanje in kuhanje, s pisanimi lučkami okrašene naloge ...

 

Didaktična sredica bo otroke navdušila z zanimivimi in poučnimi nalogami, nadgrajenimi s priloženimi nalepkami, preizkusili se bodo lahko v reševanju križanke.

Seveda vas čakajo nove Zmajčkove uganke, pesmi in druge zgodbice …

Obdarovanja se v decembru kar vrstijo. Pa nam razsipnost res prinaša srečo? O tem govori uvodna pesem  Zvezdane Majhen, ki jo je ilustrirala Maja Lubi.

V zgodbici, ki jo je napisala Tomo Kočar, ilustrirala pa Kristina Krhin, miške končno  rešijo težave, ki jih imajo z mačko. Vas zanima, kako?

Zgodbe o Maruški, ki jih piše Mateja Reba in ilustrira Tina Perko, lahko berete v vsaki številki Zmajčka. Tokrat se simpatična miška preizkusi v drsanju.

 

Vremenska napoved je slaba. Bo Božiček kljub temu lahko obiskal otroke? Slikopis BOŽIČNO VREME je napisala Urša Krempl, ilustrirala pa Urška Stropnik Šonc.

 

Zmajček vas vabi tudi k ustvarjanju in kuhanju. Iz delov na kartonu boste lahko sestavili Božička in ga po lastni presoji oblekli v trenirko, pižamo, delovno ali božično obleko.  Z malo ustvarjalnosti pa lahko naredite svojo družabno igro, ki je lahko tudi lepo in izvirno novoletno darilo. Avtorica ustvarjalnega namiga je Petra Korenjak Marčun.

Vse male in malce večje kuharje bo navdušil kuharski recept. Pripravili bomo mini smrečice, ki bodo okusen prazničen prigrizek.

Zmajček v vsaki številki podrobno predstavili eno žival. Decembra je to slon. Ste vedeli, da v številnih kulturah velja za sveto žival, nekateri pa so tudi prepričani, da prinaša srečo.

Slovenske nacionalne junake Zmajčkovim bralcem predstavlja Dušica Kunaver, likovno podobo pa jim doda Irena Gubanc. V decembrski številki lahko berete o Martinu Krpanu.

 

Sredinska priloga revije je ponovno namenjena staršem, vzgojiteljem in učiteljem ter prinaša metode, nasvete in spodbude raznih strokovnjakov, ki lahko vzgojo otrok precej olajšajo. Avtorica Tina Plahutnik v decembrskem prispevku razmišlja o PRAZNOVANJIH in o tem, zakaj je pomembno vzpostaviti kulturo praznovanja v družini. Brez praznikov je vendar človek prazen.

 

To je bil le kratek pogled v decembrsko vsebino Zmajčka, ki pa v resnici ponuja še mnogo več. Vabljeni v našo družbo in topel pozdrav iz uredništva!

SREČNO!


 

 

 

 

 

 

Revija Zmajček (http://www.zmajcek.net) v sodelovanju z Ventilatorjem besed podarja bralcu, ki bo pravilno odgovoril na spodaj zastavljeno uganko, pobarvanko za otroke ŽIVALSKI STARŠI IN OTROCI.

 

Uganko je napisala Zvezdana Majhen in je poleg drugih ugank objavljena v decembrski številki Zmajčka.

 

DVANAJST LISTOV ŠTEJE LETO,

S PRVIM NOVO BO ZAČETO.

 

Bralcu, ki bo do vključno 15. decembra 2017 pravilno odgovoril na zgornje vprašanje v komentar članka in ga bo določil žreb, bomo poslali pobarvanko za otroke ŽIVALSKI STARŠI IN OTROCI.

Komentarji

 1. MAJ BUTALA | 8.12.2017, 11:14
  JANUAR
 2. erika | 10.12.2017, 20:02
  januar
 3. ALENKA | 11.12.2017, 18:45
  januar
 4. Katka | 12.12.2017, 15:23
  Januar
 5. aljoša | 12.12.2017, 16:00
  januar
 6. naja | 13.12.2017, 18:52
  januar
 7. Matija | 22.12.2017, 18:29
  Januar.
 8. Ventilator besed | 16.1.2018, 17:34
  Zahvaljujemo se vam za odgovore. Tokrat smo izbrali Maja Butala. Čestitamo! Maj, kontaktirali Vas bomo po emailu, da se dogovorimo za prevzem nagrade

Nov komentar
Opomba: Vsa polja so obvezna. E-naslov ne bo objavljen.
©2019 Ventilator besed. XHTML CSS ©2008 Spletična.

Jeziki

Iskanje

Ventilator Besed

Ustvari svojo značko